У Києві з гуртожитку силою виселяють мешканців

  1. Главная
  2. Архив
  3. Киев
  4. У Києві з гуртожитку силою виселяють мешканців
17:15, 07.11.19

Сьогодні, 7 листопада, у Києві за адресою вул. Польова,19/8 з гуртожитку Київміськбуду почали силою виселяти мешканців.

Фото: facebook.com/zemlianska.natalia

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомляє видання Політична критика.

Як вказано, мешканці гуртожитку вже понад рік ведуть боротьбу за збереження своїх домівок. Минулого року вони отримали повідомлення про те, що будівля закривається на реконструкцію. Однак переконані, що йдеться не про реконструкцію, а про будівництво нової багатоповерхівки.

Пізніше з`явилась реакція місцевої влади. Як заявив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник, будівля аварійного гуртожитку на Польовій перебуває у приватній власності. Представники виконавчої служби приїхали сьогодні вранці виселяти мешканців, тому що отримали відповідне рішення суду.

"Ця будівля давно перебуває у приватній власності і не є на балансі міста. Але місто намагається допомогти. Людям давно було запропоновано переселитися в гуртожиток на вулиці Академіка Туполєва. Неодноразово ми проводили зустрічі, переконували людей. Адже гуртожиток на Польовій – непридатний для проживання. Там не можна увімкнути тепло, там велика проблема з електрикою. Там просто небезпечно жити", – сказав Поворозник.

При цьому у поліції також уточнили подробиці інциденту. Зокрема, за даними столичного главку Нацполіції, представники виконавчої служби на підставі рішення суду проводили на Польовій виконавчі дії із залученням співробітників приватної охоронної структури.

"Між громадянами та приватними охоронцями виникла штовханина з бійкою. У ситуацію негайно втрутилися правоохоронці та припинили протиправні дії. Для з’ясування об’єктивних обставин цієї події до Солом’янського управління поліції доставлено 11 осіб. Після проведення перевірки їх діям буде надана правова оцінка. Інформація про потерпілих наразі уточнюється", – йдеться у повідомленні пресслужби.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

Всі київські новини в розділі #Київград на Соцпорталі

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости