Уряд планує скоротити майже 2 тисячі працівників Держстату

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. Уряд планує скоротити майже 2 тисячі працівників Держстату
17:30, 06.11.19
Олена Ткаліч, Соцпортал

1770 посад у Державній службі статистики буде скорочено, також звільнять і передадуть в оренду або на приватизацію 281 об'єкт нерухомості.

Про це на своїй сторінці в Facebook пише міністр Кабінету міністрів України Дмитро Дубілет.

За його словами, оптимізацію проведуть за рахунок скорочення підрозділів районного рівня. Оскільки більшість звітів, які компанії подають у Держстат, подаються в електронному вигляді, підтримка цих підрозділів стала недоцільною. Частина функцій, які виконували районні підрозділи, будуть передані на обласний рівень. Також планують спростити звіти, що подаються у Держстат, та зменишити їхню кількість

"Хотів би звернутися окремо до співробітників, які потрапили під це скорочення. Нам дуже шкода, що нам довелося йти на ці заходи, але ми змушені це робити, щоб перезапустити економіку України. Я дуже сподіваюся, що ви зможете знайти в цій новій економіці своє місце. Ми будемо над цим працювати разом із оновленою службою зайнятості та багатьма іншими сторонами", - написав міністр.

Раніше в уряд і також повідомили про скорочення 18 тисяч чиновників районних державних адміністрацій. За словами прем'єр-міністра Олексія Гончарука, проект бюджету на 2020 розроблено вже з урахуванням цього рішення.

Всі новини про ринок праці читайте в розділі #Соціалка на Соцпорталі.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости