​Кличко розповів, коли відкриють метро на Виноградар

  1. Главная
  2. Архив
  3. Киев
  4. ​Кличко розповів, коли відкриють метро на Виноградар
10:00, 06.11.19
КМДА

Метро на столичний Виноградар планують добудувати до кінця 2021 року.

Про це повідомив мер столиці Віталій Кличко.

За його даними, роботи на будівельному майданчику ділянки Сирецько-Печерської лінії метрополітену від станції «Сирець» на житловий масив Виноградар тривають за графіком. Генеральний підрядник будівництва запевнив, що дві нові станцій столичного метро добудують вчасно.

Місто виконує всі зобов’язання перед підрядником. І головний підрядник теж має виконувати свої зобов’язання. Сьогодні тут ми почули, що роботи тривають за графіком і до кінця 2021 року станції метро на Виноградар будуть відкриті, – сказав мер Києва.

Вартість будівництва обійдеться бюджету столиці майже у 6 мільярдів гривень. Нині на будівництво метро на Виноградар вже виділено понад два з половиною мільярди гривень.

Роботи тривають інтенсивно, вже зроблені підпірні стінки на глибину 25 метрів. Будівництво метро для нас є пріоритетом. Зокрема, йдеться про подовження Сирецько-Печерської лінії метрополітену і будівництво двох нових станцій – «Мостицька» та «Проспект правди». Ділянка, за нашими підрахунками, матиме пропускну здатність у 34-36 тисяч пасажирів на годину, – сказав Віталій Кличко.

Нині будівельники вже завершили демонтажні роботи там, де нова ділянка приєднується до існуючої лінії метрополітену – за станцією «Сирець».

Все киевские новости в разделе #Київград на Соцпортале

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости