​Зеленський назвав три етапи повернення Донбасу

  1. Главная
  2. Архив
  3. Оккупация
  4. ​Зеленський назвав три етапи повернення Донбасу
13:00, 30.10.19
Марія Гриневич

Міжнародний досвід збройних конфліктів та війн у будь-якій частині планети доводить, що на шляху до успішного закінчення війни та панування миру необхідно пройти три невід’ємних та послідовних етапи.

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський під час виступу на відкритті "Форуму єдності» у Маріуполі.

Глава держави уточнив, що всі ці три етапи доведеться пройти нашій державі, суспільству та кожному громадянину України разом.

Так, на першому етапі необхідне завершення гарячої стадії конфлікту та припинення вогню.

- Перший етап — завершення "гарячої стадії" та припинення вогню. Ми впевнені, що обов'язково досягнемо цього найближчим часом. Другий етап — примирення людей, "щоб загоїлись рани", — зазначив Зеленський.

Другим невід’ємним етапом, вважає Президент, є примирення людей та пошук консенсусу.

- Третій етап — безпечна реінтеграція, не на папері, а реальна. Є багато світових прикладів, коли гостру стадію конфлікту вдалося припинити, і навіть сталося часткове примирення. Та не відбулося головного: повернення територій. Вони залишились в іншому статусі та, на жаль, не повернулися до складу держави. Чи влаштовує такий варіант Україну? Питання риторичне, — сказав президент.
- Є багато світових прикладів, коли гостру стадію конфлікту вдалося припинити, і навіть сталося часткове примирення. Та не відбулося головного: повернення територій. Вони залишились в іншому статусі та, на жаль, не повернулися до складу тієї чи іншої держави. Чи влаштовує такий варіант Україну? Я гадаю, що ні. Але питання – риторичне, – підкреслив Володимир Зеленський.

Всі політичні новини України читайте в розділі #Банкова на Соцпорталі.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости