​CАП перевіряє отримання 11 нардепами хабара у $30 тис

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. ​CАП перевіряє отримання 11 нардепами хабара у $30 тис
12:40, 23.10.19
САП

Кримінальне провадження за фактом можливого отримання хабара одинадцятьма народними депутатами України зареєструвала Спеціалізована антикорупційна прокуратура. Мова йде про членів парламентського Комітету з фінансів, податкової та митної політики,

Про це повідомляється на офіційній сторінці відомства у Facebook.

Так, за інформацією, оприлюдненої у засобах масової інформації, 11 народних обранців, які є членами парламентського Комітету з фінансів, податкової та митної політики, нібито отримали по 30 тис. доларів США неправомірної вигоди за голосування проти законопроекту про ліквідацію корупційних схем під час оцінки об’єктів нерухомості на засіданні Комітету Верховної Ради,- повідомляє САП.

Відомості щодо можливого порушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України – прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище.

Санкція цієї статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Досудове розслідування відповідно до ч. 7 ст. 214 КПК України доручено детективам НАБУ. Процесуальне керівництво здійснюватиме Спеціалізована антикорупційна прокуратура, - додали у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Всі політичні новини України читайте в розділі #Банкова на Соцпорталі.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости