Гельсинський університет відмовився від яловичини

  1. Главная
  2. Архив
  3. Жизнь
  4. Гельсинський університет відмовився від яловичини
16:15, 19.10.19
Livekindly

Гельсінський університет виключає яловичину з меню, щоб зменшити свій вуглецевий слід

Починаючи з лютого, всі кафе UniCafe, що належать шкільного та студентського союзу, виключать з обіднього меню страви з яловичини. Яловичина також буде виключена з меню кафетеріїв, де раніше з нею подавали бутерброди і роли.

За підрахунками UniCafe, відмова від яловичини дозволить скоротити викиди вуглекислого газу в атмосферу харчових продуктів на 11%, що еквівалентно 240 000 кг CO2 на рік. Університет пропонує близько 11 000 страв в день, з яких 15% складає яловичина.

«Ідея прийшла від співробітників, коли ми міркували про наш наступному соціально відповідальному етапі. Ми зрозуміли, що таким чином можна значно скоротити викиди вуглекислого газу», - пояснює директор з виробництва UniCafe Лена Піхлаямякі.

Компанія Ylva, яка займається повсякденною роботою їдалень Гельсінського університету, ставить перед собою мету до кінця наступного року збільшити продажі вегетаріанських і веганських страв більш ніж на 50%. Продукція без м'яса в даний час складає 40% від загального обсягу продажів.

Піхлаямякі вважає, що мета досяжна. Рослинні протеїни будуть розміщені на початку столів самообслуговування кафетерію, що зробить їх першим варіантом, який побачать студенти. «Доведено, що це один з найефективніших способів зробити це», - сказала вона.

Про секрети здоров'я і молодості читайте в розділі #LifeStyle на Соцпорталі

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости