​В одному в вишів Києва викладачка відмовилася проводити заняття українською

  1. Главная
  2. Архив
  3. Киев
  4. ​В одному в вишів Києва викладачка відмовилася проводити заняття українською
11:45, 17.10.19
Соцпортал

Викладачка кримінального права Київського національного економічного університету відмовила студентові у проханні вести заняття українською мовою.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив студент КНЕУ Богдан Маланчук.

За словами хлопця, педагог викладала російською. А після вимоги хлопця викладати російською запитала, чи той не націоналіст.

На моє прохання проводити її українською, жартома відповідає: "Можна, но чуть пожжє". Клас хіхікає, вона продовжує розмовляти російською. Буквально за хвилину починає зі мною знову розмовляти: - А Ви що, націоналіст? Чи ви російською не розумієте? - каже. Тобто, щоб вимагати лекцію українською у ЗВО/ВНЗ, треба або бути націоналістом, або не розуміти російською, іншого не дано, - пише Богдан Маланчук.

Студент зробив зауваження викладачці, що існує закон «Про вищу освіту», якого варто дотримуватися. Натомість жінка продовжила говорити російською.

Але тут усе ще цікавіше, вона продовжує вести лекцію: "ТАКА євроінтеграція вам потрібна? ХОЧЕТЕ таке? У Румунії там 400 годин на рік треба безоплатно працювати; нам треба змінювати всі свої закони. Ви всі поїдете до Польщі, будете впахувати там за 1000$ сантехніками, прибиральниками. У тій Європі взагалі скоро хочуть зробити курси хірургів. Чи хотіли би ви, щоб вас оперувала людина, яка була на курсах хірурга 3 місяці?" Найсумніше, що деякі студенти почали їй підтакувати, - повідомив студент.

Всі новини освіти, вступу та ЗНО читайте в розділі #Соціалка на Соцпорталі.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости