Де найбільше зареєстровано пенсіонерів переселенців на Луганщині

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. Де найбільше зареєстровано пенсіонерів переселенців на Луганщині
22:20, 16.10.19
ПФУ

У середньому пенсіонери переселенці на Луганщині отримують більш ніж 3,5 тисячі грн.

У Луганській області в органах Пенсійного фонду України (ПФУ) на обліку перебувають 141,6 тис. Внутрішньо переміщених осіб (ВПО) пенсіонерів. Про це на брифінгу для ЗМІ повідомила начальник Головного управління ПФУ в Луганській області Ольга Шарунова, передає прес-служба Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

За її словами, найбільша чисельність ВПО зареєстрована в об'єднаних управліннях ПФУ Біловодського (30 тис. 571 осіб), Марківського (27 тис. 262), Старобільського (26 тис. 695) районів.

В цілому, за даними Шарунової, зараз виплата пенсій в області здійснюється 339 тис. 382 пенсіонерам. За 9 місяців на фінансування пенсій спрямовано понад 11 млрд грн, що на 1,25 млрд грн більше минулорічного показника.

Начальник ГУ ПФУ в Луганській області зазначила, що протягом поточного року проведено 4 планових перерахунки пенсій. Це дозволило збільшити пенсійні виплати. Середній розмір пенсій цивільних пенсіонерів становить 3 654,95 грн.

Ще одним важливим напрямком діяльності органів ПФУ є підготовча робота до проведення ретроконверсії - переклад всіх паперових справ в електронні. Зараз вже підготовлено до цього процесу більш 192 тис. Пенсійних справ. Ретроконверсія розпочато з 1 жовтня.

Нагадаємо, в Луганській області органи ПФУ виплатили 896 переселенцям боргів по пенсіях на загальну суму 7,3 млн грн.

Всі новини про пенсії в Україні читайте в розділі #Соціалка на Соцпорталі.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости