МОН хоче захистити дітей в Інтернеті

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. МОН хоче захистити дітей в Інтернеті
15:12, 10.10.19

В Україні створять Національну стратегію із захисту дітей в Інтернеті.

Про це повідомили в Міністерстві освіти і науки, передає Освіта.ua.

До розробки стратегії можуть долучитись батьки та діти, для цього їм необхідно відповісти на запитання експертів в онлайн анкеті.

За словами експерта із захисту дітей від насильства офісу Уповноваженого президента України з прав дитини Анастасії Дьякової, більшість дітей в України користується Інтернетом, проте, нарівні із корисними можливостями, в ньому є і певні небезпеки: ризики кібербулінгу, онлайнгрумінгу тощо.

«Робота над стратегією виконується за підтримки Міжнародного союзу електрозв’язку, Уповноваженого Президента України з прав дитини та Міністерства освіти України», — відзначила експерт із захисту дітей.

Розробка Національної стратегії відбуватиметься у декілька етапів. Спочатку відбудеться проведення дослідження щодо поточного стану проблеми в Україні, зокрема, за допомогою онлайн опитувань серед батьків та дітей, а також партнерів із державного, громадського та приватного секторів. У листопаді Україну відвідають міжнародні експерти з метою налагодження подальшої співпраці.

Розробка та презентація рекомендацій Міжнародного союзу електрозв’язку, обговорення напрацювань та створення плану дій з розробки стратегії запланована на грудень 2019 року.

Рекомендації міжнародних експертів, розроблені за участю профільних представників українського державного, громадського та приватного секторів, і ляжуть в основу майбутньої стратегії з захисту дітей в Інтернеті, яка буде розроблена вже наступного року.

Долучитись до дослідження батьки і діти можуть, заповнивши форму онлайн опитування для батьків та для дітей.

Всі новини освіти, вступу та ЗНО читайте в розділі #Соціалка на Соцпорталі.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости