​Рада ухвалила закон про концесію

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. ​Рада ухвалила закон про концесію
13:15, 08.10.19
Блог Юриста

Верховна Рада України ухвалила закон про концесію у другому читанні та в цілому. За цей закон проголосувало 257 депутатів.

Концесія — це форма державно-приватного партнерства, що передбачає передачу об'єктів державної власності (таких як дороги, аеропорти, підприємства тощо) у тимчасове користування приватним підприємствам, повідомляє телеграм-канал Блог Юриста.

Цим законом передбачається врегулювати умови передачі державного та комунального майна у приватну власність. Депутати сподіваються, що це дозволить підвищити інвестиційну привабливість України та дозволить залучити інвестиції в оновлення інфраструктурних проєктів, зокрема портів, аеропортів, доріг тощо.

- Механізм концесії дозволяє державі покласти на приватний сектор інвестиційні, соціальні, екологічні та інші зобов’язання на весь період концесії, при цьому зберігаючи у державній власності, як існуюче так і новозбудоване майно. Більше того, державний бюджет отримуватиме частку доходів від діяльності приватного інвестора у вигляді концесійних платежів, — йдеться у пояснювальній записці до законопроєкту.

Все политические новости Украины читайте в разделе #Банкова на Соцпортале. Читайте также:

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости