У профспілці освітян роз'яснили, як нараховуються доплати шкільним бібліотекарям

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. У профспілці освітян роз'яснили, як нараховуються доплати шкільним бібліотекарям
13:32, 03.10.19

Працівники шкільних бібліотек мають право на отримання доплат. Однак їх розмір залежить від ряду умов.

Профспілки працівників освіти і науки надає роз'яснення щодо встановлення цих доплат, передає Освіта.ua.

Як вказано, за штатними нормативами:

  • посада завідувача бібліотеки вводиться у школах, що мають 11 і більше класів.
  • при кількості класів 5-10 або 25-29 вводиться 0,5 посади бібліотекаря
  • при 30 і більше класів – 1 посада бібліотекаря
  • 0,25 посади – в опорній школі (для обслуговування філій) за наявності у неї не менше чотирьох філій з контингентом 20 і більше учнів у кожній філії.
Відповідно до абзацу першого пункту 58 Інструкції про порядок обчислення заробітної плати, затвердженої наказом Міністерства освіти України від 15.04.1993 № 102, за наявності в закладах штатних посад бібліотечних працівників за завідування бібліотекою встановлюється доплата в розмірі 5-15 % посадового окладу, йдеться у повідомленні.

Однак, як вказано, конкретний розмір доплати встановлюється керівником закладу за погодженням з профспілковим комітетом, ураховуючи розмір фонду підручників, з яким ведеться робота.

Тож, доплата, яка має назву «за завідування бібліотекою», що встановлюється завідувачу бібліотеки та бібліотекарю, які є штатними працівниками загальноосвітнього навчального закладу, включає оплату як за бібліотечну роботу, так і за роботу з бібліотечним фондом підручників, що є невід’ємною частиною цієї бібліотечної роботи.

При визначенні конкретного розміру доплати «за завідування бібліотекою» бібліотечним працівникам керівником навчального закладу має враховуватись розмір фонду підручників, з яким ведеться робота.

При цьому у школах, де не передбачена посада бібліотекаря, педагогічним та іншим працівникам, які ведуть бібліотечну роботу та роботу з бібліотечним фондом підручників, установлюється доплата за завідування бібліотекою в розмірі 10 % посадового окладу.

Всі новини освіти, вступу та ЗНО читайте в розділі #Соціалка на Соцпорталі.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости