У колишньому концтаборі Бухенвальд почалися розкопки тунелів, де нацисти могли зберігати награбовані скарби

  1. Главная
  2. Архив
  3. X-Files
  4. У колишньому концтаборі Бухенвальд почалися розкопки тунелів, де нацисти могли зберігати награбовані скарби
23:00, 03.10.19
MDR

Експерти не виключають, що там могла зберігатися Бурштинова кімната

На території меморіального комплексу Бухенвальд почалися пошуки тунелів, де, можливо, нацисти зберігали награбоване майно. Про це повідомляє MDR.

Навесні 1945 року американські військові виявили на території концентраційного табору Бухенвальд два підірваних тунеля, заповнених награбованими нацистами цінностями. Для їх вивезення американцям знадобилося дев'ять вантажних машин.

З тих пір ходять чутки про наявність ще декількох сховищ зі скарбами. Експерти не виключають, що таких тунелів в районі території табору могло бути більше. Йдеться про тонни золота і срібла, в тому числі з Освенциму. Деякі не виключають, що в одному з таких бункерів може зберігатися і знаменита Бурштинова кімната, яка безслідно зникла з літньої резиденції російських імператорів в Царському Селі під час Другої світової війни.

Бухенвальд був найбільшим нацистським концтабором на території Німеччини. З 1937 по 1945 рік через нього пройшли 250 тисяч в'язнів майже з усієї Європи. Близько 56 тисяч з них померли від голоду, холоду, хвороб або були вбиті.

Всі цікаві новини України та світу читайте в розділі #Х-Files на Соцпорталі.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости