Житлові субсидії та пільги монетизують з 1 жовтня: як отримати

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. Житлові субсидії та пільги монетизують з 1 жовтня: як отримати
16:15, 29.09.19
Finance.ua

З 1 жовтня пільги з оплати житлово-комунальних послуг виплачуватимуть у грошовій формі

«Платіжки» за комунальні послуги люди отримуватимуть без урахування знижки, натомість держава відшкодовуватиме їм субсидію “живими грошима”. Якщо після оплати рахунків у людини ще залишаються кошти (зекономили електроенергію чи воду), то вона їх може витратити на власний розсуд.

Ініціатива діє на базі постанови Кабінету Міністрів України від 17.04.2019 № 373 «Деякі питання надання житлових субсидій та пільг на оплату житлово-комунальних послуг у грошовій формі».

Виплата розрахованої суми пільги здійснюється:

  • у грошовій безготівковій формі на рахунок користувача в АТ «Ощадбанк»;
  • у грошовій готівковій формі за заявою пільговика.

Безготівкова форма здійснюватиметься шляхом перерахування коштів на рахунок Мінсоцполітики в АТ «Ощадбанк» на підставі укладеного між Мінсоцполітики та АТ «Ощадбанк» договору. У той час як готівкова форма здійснюватиметься за заявою пільговика, поданою структурному підрозділу з питань соціального захисту населення до 15 жовтня. До неї додаються виплатні реквізити (установи банку) або зазначається номер поштового відділення, виплата пільги здійснюється з початку опалювального сезону.

Щоб перевірити себе у реєстрі пільговиків, потрібно звернутися до управління праці та соціального захисту районних адміністрацій.

При собі необхідно мати оригінали таких документів:

  • паспорт пільговика та членів сім’ї пільговика (на яких розповсюджуються пільги з оплати житлово-комунальних послуг) включаючи дітей, яким виповнилось 14 років;
  • свідоцтва про народження дітей (віком до 14 років);
  • реєстраційний номер платника податків пільговика та членів сім’ї пільговика;
  • посвідчення, що дає право на пільги;
  • квитанції з оплати житлово-комунальних послуг за останній місяць по всім послугам;інформація про мобільний телефон пільговика.

Всі новини про субсидії в Україні читайте в розділі #Соціалка на Соцпорталі.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости