Найстаріший у світі туроператор Thomas Cook припинив роботу. Крах компанії дорого обійдеться Британії

  1. Главная
  2. Архив
  3. X-Files
  4. Найстаріший у світі туроператор Thomas Cook припинив роботу. Крах компанії дорого обійдеться Британії
22:40, 24.09.19
ЗМІ

Більшість туристів - громадяни Великобританії. Повернення своїх підданих на батьківщину уряд оцінив в $ 750 мільйонів

Одна з найбільших в світі туристичних компаній Thomas Cook заявила про ліквідацію. Як повідомляє The Guardian, в компанії введено зовнішнє управління.

«Це дуже сумний день для компанії, яка стала піонером пакетного відпочинку і зробила можливими подорожі для мільйонів людей по всьому світу», - сказав виконавчий директор Thomas Cook Пітер Фанкхаузер.

Крах компанії торкнувся близько 600 тисяч туристів, які перебувають за кордоном за туристичними путівками Thomas Cook. Більшість з них, близько 150 тисяч осіб, - піддані Великобританії. Влада організовує повернення своїх громадян на батьківщину: для них уже замовлено десятки чартерних рейсів.

Евакуація триватиме з 23 вересня по 6 жовтня і стане найбільшою в історії Великобританії евакуацією громадян в мирний час, відзначає The Guardian. Повернення британців обійдеться уряду приблизно в $ 750 мільйонів, повідомили CNN в Управлінні цивільної авіації країни.

Чотири авіакомпанії, що належать Thomas Cook Group, припинять роботу, пише Associated Press. Роботу втратить майже 21 тисяча співробітників по всьому світу, в тому числі близько дев'яти тисяч у Великобританії. За інформацією The Guardian, працівники не знали про стан справ в туркомпанії.

Британська туристична компанія Thomas Cook була заснована в 1841 році. Останній рік оператор зазнавав фінансових труднощів і намагався залучити 200 мільйонів фунтів стерлінгів, проте в останній момент переговори з акціонерами і кредиторами провалилися.

Підписуйтесь на наш Youtube-канал, щоб не пропустити цікаві та смішні відео.

Всі цікаві новини України та світу читайте в розділі #Х-Files на Соцпорталі.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости