​Як нараховують виплати пенсіонерам із понаднормовим стажем

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. ​Як нараховують виплати пенсіонерам із понаднормовим стажем
12:00, 23.09.19
"Вісник"

На 1% від розміру пенсії за кожен понаднормовий рік стажу. Таке підвищення пенсії передбачено для пенсіонерів, у яких страховий стаж перевищує мінімальний показник.

Про механізм нарахування таких пенсій розповіла заступник директора Департаменту пенсійного забезпечення ПФУ Галина Мастюгіна, передає офіційне видання Державної фіскальної служби «Вісник».

Так, згідно зі статтею 28 Закону України від 09.07.2003 р. № 1058-IV «Про загально¬обов’язкове державне пенсійне страхування» (далі — Закон № 1058) за кожний повний рік страхового стажу понад 35 років чоловікам і 30 років жінкам пенсія за віком збільшується на 1 % розміру пенсії, обчисленої відповідно до ст. 27 зазначеного Закону, але не більш як на 1 % мінімального розміру пенсії за віком. При цьому наявний в особи понаднормовий страховий стаж не може бути обмежений.

Пунктом 41 Прикінцевих положень Закону № 1058 збережено встановлення мінімального розміру пенсії за віком та доплати за понаднормовий стаж за наявності у чоловіків 25 років, а у жінок 20 років страхового стажу. Це стосується тих осіб, пенсії яким призначені до 01.10.2011 р. та після 01.10.2011 р., не перераховувалися з урахуванням заробітної плати за періоди страхового стажу, набутого після призначення (попереднього перерахунку) пенсії, - відзначила Галина Мастюгіна.

Усі новини про пенсії в Україні читайте в разділі #Соціалка на Соцпорталі.

Подписывайтесь на наш Youtube-канал, чтобы не пропустить новые видео на остросоциальную тематику.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости