ЗМІ опублікували відео з прем'єром Канади з темним гримом на обличчі. Запис було зроблено в 1990-х

  1. Главная
  2. Архив
  3. X-Files
  4. ЗМІ опублікували відео з прем'єром Канади з темним гримом на обличчі. Запис було зроблено в 1990-х
17:00, 21.09.19
Global News

Політик приніс свої вибачення

Канадський телеканал Global News опублікував відео з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо з темним гримом на обличчі. Ліберальна партія Канади підтвердила, що на записі зображений саме Трюдо. Відзначається, що відео було знято в 1990-і роки.

Через це Трюдо вибачився вдруге.

«Те, що я зробив, ранило їх, людей, які не повинні стикатися з нетерпимістю і дискримінацією», - сказав прем'єр журналістам.

Раніше журнал Time опублікував знімок Трюдо, де він зображений в образі Аладіна в білому тюрбані і з темним гримом на обличчі. За даними видання, знімок зроблений на тематичну вечірку «Арабські ночі» в школі West Point Grey Academy, в якій працював на той момент 29-річний Трюдо. Фотографія була опублікована в номері шкільного журналу за 2000/2001 рік.

Сам Джастін Трюдо, коментуючи публікації, заявив, що шкодує про скоєне. Він погодився, що ця фотографія расистська, але зазначив, що раніше не вважав це расизмом, додавши що «тепер ми стали розумнішими». Також він розповів, що крім цього випадку наносив темний грим ще раз, виступаючи в школі з традиційною ямайської піснею Day O (The Banana Boat Song) про людей, які вантажать банани на корабель. Ймовірно, саме це і показано на відео.

Те, в чому звинувачують Трюдо, називається блекфейс - зміна світлого кольору шкіри на темний заради розваги. Це вважається образливим і расистським жестом - подібний макіяж почали використовувати в США на початку XIX столітті в якості карикатури на представників негроїдної раси.

Підписуйтесь на наш Youtube-канал, щоб не пропустити цікаві та смішні відео.

Всі цікаві новини України та світу читайте в розділі #Х-Files на Соцпорталі.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости