Міністерство у справах ветеранів готує програму психологічної реабілітації військових

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. Міністерство у справах ветеранів готує програму психологічної реабілітації військових
11:15, 21.09.19
ТСН

Психологічної підтримки потребує 90% військових, що повернулися з війни

90% військових потребують психологічної реабілітації, а щонайменше півтисячі ветеранів покінчили життя самогубством. Жоден із них не пройшов психологічного обстеження: воїни залишаються з проблемою сам на сам.

Про це йдеться у сюжеті ТСН

Нині міністерство в справах ветеранів розпочинає реалізацію нової цільової програми. Підтримка ветеранів війни - у пріоритеті.

"Психолог повинен попрацювати з кожним. Коли мені говорять, що в госпіталі один психолог на 500 ліжок, то там робота не проводиться", каже директор українського державного медико-соціального центру ветеранів війни Юрій Гріненонко.

Скільки бійців потребує психологічної підтримки, підрахувати не може жоден орган. Міністерство у справах ветеранів шукає нових підходів. Цільова програма з питань реабілітації запрацює у 2020 році. Воїнів будуть суповоджувати від початку служби та після звільнення.

"Всі, хто звільняється з лав війсьоквих сил, проводять військово-лікарську комісію. Ми зараз впроваджуючи єдину електронну базу ветернаів України, будемо заносити туди інфомрацію щодо їхніього фізичного та психічного стану становища", - каже міністерка Оксана Коляда.

Підписуйтесь на наш Youtube-канал, щоб не пропустити відео на гостросоціальну тематику.

Всі новини про соціальне забезпечення в Україні читайте в розділі #Соціалка на Соцпорталі.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости