У Мінсоцполітики вважають, що субсидій вистачить усім

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. У Мінсоцполітики вважають, що субсидій вистачить усім
21:00, 19.09.19
Соцпортал

У проекті державного бюджету на 2020 рік закладено 47,6286 млрд грн на виплату пільг і субсидій для всіх категорій населення, які потребують підтримки

Міністр соціальної політики Юлія Соколовська вважає, що цієї суми достатньо.

Соколовська заявила, що фактичне зменшення запланованого обсягу коштів не повинно привести до скорочення кількості субсідіантів.

Проте, розмір субсидій дійсно стане менше.

"Після оприлюднення проєкту бюджету на 2020 рік у ЗМІ поширюється інформація про зменшення видатків на субсидії, що призведе до скорочення кількості одержувачів. За повідомленнями медіа, їхня чисельність зменшиться на 10%. Хочу запевнити, що ця інформація не відповідає дійсності і є результатом неправильної інтерпретації фактів. Скорочення видатків не призведе до скорочення одержувачів! Більше того, видатки на субсидії переглянуто вже в цьому році, і наразі у держбюджеті 2019 року на них заплановано близько 47 млрд грн, яких достатньо. Тобто, фактично ніякого “скорочення” немає", - написала на своїй сторінки у Фейсбук Соколовська.

Міністр також зазначила, що завдяки індексації пенсій, зростання мінімальної зарплати і прожиткового мінімуму доходи українців зросли.

Нагадаємо, що в бюджеті-2019 на ці потреби було закладено 55,1 млрд грн. Отже, запланований обсяг виплат зменшився на 7,5 млрд грн.

Всі новини про субсидії в Україні читайте в розділі #Соціалка на Соцпорталі.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости