​Не пішохід і не водій: у Львові не знають, як кваліфікувати ДТП за участі електросамоката

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. ​Не пішохід і не водій: у Львові не знають, як кваліфікувати ДТП за участі електросамоката
09:15, 19.09.19
Пресслужба поліції Львівської області

Першу ДТП за участі електросамоката зафіксували правоохоронці у Львові.

Так, на одній з вулиць міста зіштовхнулися автомобіль Marcedes-Benz та електросамокат, повідомили у патрульній поліції Львівщини.

Внаслідок аварії постраждав 36-річний власник самоката, його ушпиталили до однієї з міських лікарень. Проте правоохоронці не знають, як кваліфікувати таке ДТП. Адже юридичний статус електросамокатів нині не визначений. Власників таких засобів пересування не можна віднести ані до пішоходів, ані до велосипедистів.

Патрульна поліція рекомендує в першу чергу власникам таких новомодних засобів пересування насамперед подбати про власну безпеку та пам’ятати, як не як, вони учасники дорожнього руху, хоча і з невизначеним статусом, а тому подбайте про свою безпеку, як це роблять велосипедисти: шоломи, наколінника та ін. Також не забувайте подавати сигнали іншим учасникам дорожнього рух про свої маневри, - повідомили у поліції Львівщини.

Дотримуватися безпечної дистанції правоохоронці закликають і водіїв авто, адже власники електросамокатів під час поїздки не є захищеними.

Про кримінальні новини з усього світу читайте в розділі #Соціалка на Соцпорталі.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости