Як продаватимуть українську землю - прогноз

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. Як продаватимуть українську землю - прогноз
22:40, 19.09.19
Інтерфакс-Україна

В Україні будуть продавати близько 3% сільгоспземель на рік

Відкриття ринку землі в Україні дозволить продавати близько 3% сільгоспземель на рік. Такий прогноз зробив глава комітету Верховної Ради з питань аграрної політики та земельних відносин Микола Сольський на конференції з реформи управління земельними відносинами.

Про це пише Інтерфакс-Україна

Сольський повідомив, що така цифра заснована на тому, що можна побачити по емфітевзису (довгострокове право користування земельною ділянкою сільськогосподарського призначення – ред.), договорах оренди і очікуваннях.

Глава комітету каже, що це українська статистика, і вона збігається зі статистикою країн, які мають схожу історію. У Молдові та інших країнах, де сталося розпаювання, населення продає близько 3-4% земель на рік. Ринок уже існує.

В Україні за останні три роки укладені договори емфітевзису й інші договори більш ніж на 40 років на 1,2 млн га. Сольський уточнив, що з 3 млн га земель особистого селянського господарства (не під мораторієм) за останні два роки вже продано 900 тис. га, в тому числі компаніям і фермерам. Депутат підкреслив, що за останні 5-7 років не спостерігалося укрупнення великих підприємств або зникнення дрібних.

За його словами, у всіх підприємств і фермерів у 99% договорів є право на купівлю цих земель.

Всі новини економіки України читайте в розділі #Банкова на Соцпорталі.Читайте також:

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости