Чоловіки в Голлівуді отримують в середньому на $ 1 мільйон більше, ніж жінки

  1. Главная
  2. Архив
  3. Жизнь
  4. Чоловіки в Голлівуді отримують в середньому на $ 1 мільйон більше, ніж жінки
23:59, 17.09.19
The Guardian

Цей розрив не скорочується ось уже 35 років

Гонорари акторів-чоловіків в Голлівуді стабільно вищі, ніж у актрис-жінок. До такого висновку прийшли дослідники з університетів Гаддерсфілда, Вісконсіна і Ланкастера, повідомляє The Guardian.

В рамках дослідження були проаналізовані дані про гонорари 246 чоловіків і жінок, що знялися в 1343 фільмах в період з 1980 по 2015 рік. Як з'ясували економісти, з плином часу розрив в гонорарах майже не змінювався: показники 2015 року, практично такі ж, як в 1980-му.

Вчені спиралися на декілька джерел даних, в тому числі на сайти IMDb і Box Office Mojo, які відстежують касові збори картин. Також економісти враховували попередні успішні проекти акторів, наявність нагород та популярність. З урахуванням цих чинників різниця в зарплаті склала близько 20% (приблизно $ 1,1 мільйона). Але якщо ці чинники не враховувати, то жінкам, як виявилося, платять на 56% менше (приблизно $ 2,2 мільйона), ніж їх колегам-чоловікам.

«Ми були здивовані, виявивши такий великий розрив, особливо коли ми говорили про акторів вищого рівня, таких як Меріл Стріп», - зазначила одна з авторів дослідження Софія Іскуердо Санчес.

Найбільша різниця зафіксована в екшен-фільмах: там актори отримують на $ 1,8 мільйона більше, ніж актриси. Різниця в зарплатах є навіть в такому вважається «жіночим» жанрі, як ромкоми.

Навесні 2016 року стало відомо, що актриса Емі Адамс за фільм «Афера по-американськи» отримала $ 1,25 мільйона. Також вона отримала 7% від зборів. У той же час її колеги Крістіан Бейл і Бредлі Купер отримали по по $ 2,5 млн і 9% від зборів. Всі вони провели на знімальному майданчику однакову кількість часу - по 45 днів.

Підписуйтесь на наш Youtube-канал, щоб не пропустити всі найкращі фестивалі та концерти в Києві.

Всі новини шоу бізнесу читайте в розділі #LifeStyle на Соцпорталі.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости