У найближче десятиліття зміни клімату обійдуться світу $1,8 трлн

  1. Главная
  2. Архив
  3. X-Files
  4. У найближче десятиліття зміни клімату обійдуться світу $1,8 трлн
16:45, 15.09.19
The Standard

Міжнародній спільноті необхідно затратити $1,8 трлн в 2020-2030 роках для того, щоб пристосуватися до глобальних кліматичних змін

Про це з посиланням на доповідь Глобальної комісії з адаптації (GCA) повідомляє The Standard.

“Ми останнє покоління, яке може змінити хід кліматичних змін, і ми перше покоління, якому потім доведеться мати справу з наслідками”, – цитує видання слова колишнього генсека ООН і глави Глобальної комісії Пан Ґі Муна при представленні доповіді в Пекіні. Він закликав президента США Дональда Трампа повернутися в Паризьку хартію щодо клімату.

У доповіді йдеться, що світу потрібно “інвестувати в масштабну діяльність з адаптації до умов, яких тепер уникнути неможливо”.

Водночас, йдеться в доповіді, пропоноване інвестування в кілька ключових сфер дозволить в кілька разів окупити витрати і принести прибуток в $7,1 трлн.

Доповідь перелічує ці сфери – системи раннього попередження, стійка до кліматичних змін інфраструктура, розвиток сільського господарства, поліпшення доступу до джерел прісної води і охорона мангрових лісів (вічнозелених лісів на морських узбережжях), які можуть служити захистом від штормових припливів і бути джерелом біорізноманіття.

Однак, стверджують автори, в разі бездіяльності до 2030 року зміни клімату призведуть до того, що ще понад 100 млн осіб в країнах, що розвиваються, опиняться за межею бідності.

До складу Глобальної комісії з адаптації, зокрема, входять головний виконавчий директор Світового банку Крісталіна Георгієва і засновник Microsoft Білл Гейтс.

Про останні досягнення в світі науки і техніки читайте в розділі #Х-Files на Соцпорталі.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости