Жінки, які стають жертвами сексизму, частіше за інших впадають у депресію

  1. Главная
  2. Архив
  3. Жизнь
  4. Жінки, які стають жертвами сексизму, частіше за інших впадають у депресію
19:45, 14.09.19
The Independent

Кожна п'ята жінка стає жертвою сексизму - британські учені

Вчені Університетського коледжу Лондона провели дослідження, щоб з'ясувати, як сексизм впливає на ментальне здоров'я людини. Результати показали, що жінки, які зіткнулися з гендерною дискримінацією, в три рази частіше за інших розповідають про свою депресію.

Дослідження, опубліковане в журналі Health Psychology, пише видання The Independent.

Фахівці вивчили дані 2956 жінок віком старше шістнадцяти років, які були опитані в рамках аналізу британських домогосподарств в 2009 і 2010 роках. Учасниць запитали, чи відчували вони себе небезпечно, чи перебували під загрозою, чи піддавалися нападам в останній рік. Крім того, респондентки розповіли, чому вони вважають, що піддалися гендерній дискримінації. Також жінки, які ймовірно зіткнулися з сексизмом, на 26% частіше за інших повідомляли про психологічні травми.

Проте загальні дані показали, що сексизму протягом одного року зазнали менше 20% респонденток. Тобто кожна п'ята опитана. З зізнань жінок слід, що з гендерною дискримінацією найчастіше стикаються на вулиці (в 77% випадків), громадському транспорті (39,9%) і на залізничних та автобусних станціях або поруч з ними (38,9%). В аналіз не були включені чоловіки, так як лише невеликий відсоток з них повідомив про пережиту гендерну дискримінацію.

Це не єдине дослідження, яке підтверджує, що сексизм вкрай негативно впливає на ментальне здоров'я жінок. Американські вчені вважають, що він призводить до тривоги, сильного стресу, зниження самооцінки, депресії і не тільки - так, жінки, які зазнали гендерну дискримінацію або пережили домагання, частіше за чоловіків повідомляють про погане самопочуття.

Про секрети здоров'я і молодості читайте в розділі #LifeStyle на Соцпорталі

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости