У США хочуть заборонити вейпи через масові захворювання

  1. Главная
  2. Архив
  3. Жизнь
  4. У США хочуть заборонити вейпи через масові захворювання
18:45, 14.09.19
The New York Times

Є загиблі

Адміністрація президента США Дональда Трампа заявила, що планує заборонити електронні сигарети з добавками і ароматизаторами. Про це пише The New York Times.

Днями померла вже шоста людина від хвороби легенів, ймовірно, після куріння вейпа. Понад 450 осіб у понад ніж в тридцяти штатах зіткнулися з сильним нездужанням після використання електронних сигарет. Масові випадки захворювань зафіксували ще у серпні.

За словами міністра охорони здоров'я і соціальних служб США Алекса Азара, Управління з контролю за продуктами і ліками (FDA) випустить рекомендації, як вивести вейпи з ринку - процес може зайняти кілька місяців. Виняток становитимуть тютюнові суміші. Так, штат Мічиган вже заборонив до продажу електронні сигарети з ароматизаторами, подібні заходи розглядають також Массачусетс і Каліфорнія.

До сих пір причини захворювань невідомі, але фахівці схиляються до того, що потерпілі могли додавати в девайси шкідливі домішки або використовувати фальсифікати - так, багато пацієнтів повідомили, що купували на вулицях марихуану. У той же час деякі із хворих запевняють, що курили тільки суміші з нікотином.

Як повідомляють ЗМІ, у пацієнтів спостерігається кілька однакових симптомів: кашель, біль у грудях, важке дихання, нудота, блювота, діарея, втома, лихоманка і втрата ваги. Видання описує один з випадків, коли двадцятирічний чоловік за два дні пройшов шлях від початку хвороби до передсмертного стану - його виписали з лікарні, але тепер він зіткнувся з проблемами короткочасної пам'яті, а обсяг його легенів зменшився на 25%.

Громадськість звинуватила одного з найбільших виробників електронних сигарет Juul Labs в тому, що його політика явно спрямована на залучення неповнолітніх - тоді компанія перестала поставляти в магазини популярні серед підлітків суміші з фруктовими смаками. Влада сподівалася, що попит на електронні сигарети після цього впаде. Але популярність вейпінга не слабшає - на сьогоднішній день в США електронними сигаретами захоплюються п'ять мільйонів неповнолітніх (в основному старшокласники). Тепер влада вважає, що масові захворювання пов'язані з курінням м'ятних і ментолових сумішей, на які переключилися підлітки.

Про секреты здоровья и молодости читайте в разделе #LifeStyle на Соцпортале

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости