​У Києві правоохоронці виявили у захаращеній сміттям квартирі 2-річну дівчинку

  1. Главная
  2. Архив
  3. Киев
  4. ​У Києві правоохоронці виявили у захаращеній сміттям квартирі 2-річну дівчинку
11:15, 13.09.19
Пресслужба поліції Києва

Дворічну дівчинку довелося забрати з родини правоохоронцям у Оболонському районі Києва. Коли поліція прибула на місце, то побачила - квартира, у якій проживає дівчинка з родиною, вщент захаращена сміттям.

Про це повідомляє пресслужба поліції Києва.

Інформацію про те, що дитина проживає у жахливих умовах, а дорослі, які її виховують, часто зловживають спиртними напоями, правоохоронці дізналися від сусідів.

Коли ми зайшли до оселі, були вражені антисанітарним станом і смородом. У кімнатах та на кухні був безлад, купи непотрібних речей, мотлох, їжа у холодильнику була зіпсована. Крім того, в квартирі був виснажений собака та шість котів. На момент нашого візиту, в помешканні знаходилася 2-річна дівчинка зі своєю матір’ю та співмешканець її родички, - розповіла інспектор сектору ювенальної превенції відділу превенції Оболонського управління поліції Людмила Зайцева.

Дівчинка проживає у квартирі разомі із матір’ю, її цивільним чоловіком, бабусею та дідусем. Сусіди розповідають, що у квартирі часто відбуваються п’яні застілля.

Враховуючи те, що побутові умови родини загрожували здоров’ю та життю дівчинки, ми одразу ж прийняли рішення щодо негайного вилучення дитини із сім’ї. Малечу ми направили до Київського міського будинку дитини, а на матір склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 184 (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей) Кодексу України про адміністративні правопорушення та провели з нею профілактичну бесіду, попередивши про кримінальну відповідальність, - наголосила Людмила Зайцева.

Матері дівчинки дали час, щоб вона прибрала у квартирі. Якщо відповідні служби перевірять стан приміщення та переконаються, що умови для виховання там дитини на належному рівні, дівчинку повернуть додому. Крім того, правоохоронці та працівники служби у справах дітей і сім’ї будуть регулярно інспектувати цю родину.

Оперативні новини столиці читайте в розділі #Київград на Соцпорталі.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости