​В Україні відправлять у космос 100 000 дитячих мрій

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. ​В Україні відправлять у космос 100 000 дитячих мрій
10:40, 12.09.19
ТСН

Понад 100 000 малюнків дитячих мрій будуть зашифровані у сигнал та відправлені у космос. Подібне відбудеться вперше у історії планети Земля.

Проєкт втілить Український космічний центр.

Це станеться у суботу, 28 вересня, о 20:00 на потужній космічній станції, яка знаходиться у Золочеві Львівської області. Подія відбудеться в рамках благодійного проєкту «Здійсни мрію», передає ТСН.

Державне космічне агентство, закодує й відправить радіосигнал з дитячих малюнків на 41 світловий рік у Всесвіт. Пікселі мрій будуть перебувати в космічному просторі вічність.

Мрії українських дітей полетять до зірок зі швидкістю майже 3 мільйони метрів на секунду та подолають відстань близько 4 трильйонів кілометрів.

Ми створили спеціальну програму для перетворення мрій у пікселі і їхньої відправки. Провели тестування обладнання і можемо сказати, що раніше відправка такого об'єму даних за один раз ніколи не відбувалася. Наша команда буде працювати впродовж цілого місяця з цією місією під назвою "Промінь мрій". Ми вже знаємо детальний маршрут, яким полетять мрії, - зазначає керівник Національного центру управління та випробувань космічних засобів Володимир Присяжний.

Присяжнюк не виключає, що сигнал можуть отримати позаземні цивілізації.

Відслідковувати де знаходиться Промінь Мрій після відправки можна буде завдяки математичним розрахункам. Зображення закодовані простими числами, що дасть змогу іншим цивілізаціям його зрозуміти. Ризиків такої Космічної Місії немає. Сигнал не може зашкодити космічним апаратам і є екологічним. У Конвенції ООН міститься пункт, який дозволяє відправляти сигнали в космос, якщо вони несуть позитивний посил і там немає агресії. Інформація з малюнками дитячих мрій такою точно є. За одну секунду сигнал буде проходити 300 тис кілометрів. І він буде летіти 41 світловий рік до планетної системи TRAPPIST-1, яка знаходиться у сузір'ї Водолія. Там є чотири екзопланети, які відповідають критеріям наявності життя, ймовірно, там є рідка вода, а значить є і життя. Вони презентовані NASA і внесені в каталог у 2017 році,- додає Присяжний.

Малюнки дитячих мрій протягом року збиралися під час всеукраїнського арт-марафону #моядітячамрія в турі по містах і онлайн, зокрема, назанаттях мрій в школах і лікарнях країни.

Одночасно з радіосигналом мрій у на Хрещатику під час Kyiv Lights Festival у небо злетить світловий промінь мрій - це буде художня візуалізація космічної події. Золочів - Київ - Всесвіт - планета TRAPPISTA-1.

Про высокие технологии и покорение космоса читайте в разделе #Х-Files на Соцпортале.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости