Туроператори знижують ціни. Як дешево відпочити цієї осені

  1. Главная
  2. Архив
  3. Жизнь
  4. Туроператори знижують ціни. Як дешево відпочити цієї осені
14:30, 09.09.19
У відпустку

За вікном вже вересень, а ви ще не були на морі? Радимо не баритися та запланувати подорож.

Тим більше, що туроператори розпочали знижувати ціни на свої пропозиції. Телеграм канал "У відпустку" дізнався, які "гарячі" тури будуть доступні найближчим часом.

Відпочинок за кордоном стає дедалі дешевшим. Як розповів порталу «У відпустку» виконавчий директор «Української асоціації туристичних агентств» Павло Григораш, наприклад, зараз можна купити тур з вильотом за кілька днів до Туреччини до чотиризіркового готелю з системою all inclusive за 13,5 тисяч гривень за двох осіб на тиждень.

Цього року у вересні знову з’явилися «гарячі» тури на ринку, розповідає керівник туркомпанії Tourzavod Євген Мандзюк. Причин подібної ситуації є дві – через те, що діти пішли до школи, а їх батьки на роботу, на ринку знизився попит на відпочинок за кордоном, каже він.
Причина «горіння» турів завжди одна: якщо туроператор, який має жорсткі зобов’язання перед авіакомпаніями і готелями продати певну кількість квитків і номерів, не може цього зробити за ринковою вартістю, то він починає реалізовувати їх собі в збиток. Бо треба відшкодувати хоча б частину коштів. Виходячи з цього вимальовується і набір напрямків, за якими може відбуватися таке горіння: в основному, це масові маршрути куди, як правило, здійснюються чартерні, а не регулярні рейси, – розповідає Павло Григораш.
Крім того, в червні-липні було багато «гарячих» турів, якими скористалися багато туристів. Тому до вересня залишилося не так багато любителів пакетних пропозицій, розказує Євген Мандзюк, додаючи, що це призвело до того, що ціни на тури стали «підгорати» більш активно, ніж зазвичай у вересні.
Цю тенденцію підтверджують і інші учасники туристичного ринку. За словами директора мережі турагентств «Поїхали з нами» Олега Кулика, на початку вересня в зв’язку з закінченням піку туристичного сезону попит на тури знизився приблизно на 20%. У свою чергу, це призвело до падіння цін на відпочинок в порівнянні з тим же серпнем, приблизно на 10-20%, продовжує він.

Анталія

У серпні практично не було «гарячих» турів через високий попит з боку туристів. Зараз таких путівок, в першу чергу, до Туреччини і Єгипту, стало більше. І з кожним тижнем їх буде все більше і більше, оскільки попит на відпочинок падає. Школярі пішли в школу, а їх батьки на роботу, тому туроператори менше продають турів, – пояснює Олег Кулик. – Уже за підсумками перших днів вересня середня ціна туру на одну людину до Туреччини – найпопулярнішої країни серед українських туристів – впала, в порівнянні з серпнем, на 9% до 13,9 тисяч гривень. Але для Туреччини вересень – це все ще місяць для повноцінного відпочинку, це навіть не кінець сезону. Вересень – це найкращий час для відпочинку в Туреччині з точки зору комфорту. У цю пору року вже немає жахливої серпневої спеки. При цьому температура повітря і води в морі залишаються комфортними для відпочинку.

За словами Євгена Мандзюка, зараз «горять» тури, в першу чергу, до Туреччини і Єгипту. Причому частка продажів саме «гарячих» турів від 6-7 ночей з вильотом завтра-післязавтра найбільш характерна для Туреччини, розповідає він. Керівник туркомпанії пояснює це тим, що в 2019 році на ринку стало більше туроператорів, які пропонують відпочинок у цій країні. Відповідно, стало більше і рейсів.

Зараз до Туреччини можна полетіти з Києва на відпочинок за цінами від 6 тисяч гривень до чотиризіркового готелю на 7 ночей. Але за такі гроші якість готелю і відпочинку буде, м’яко кажучи, не дуже. Тому, якщо і їхати до Туреччини, то краще в готелі дорожче, – каже Євген Мандзюк.
Але якщо туристи ставлять в пріоритет для відпочинку в Туреччині ціну, то краще літати до цієї країни в жовтні, вважає Олег Кулик. От саме цей період буде кінцем сезону, тому в цей час ціни на тури до Туреччини подешевшають до 50%, прогнозує він.

За прогнозом Павла Григораша, в найближчі тижні в зв’язку з закінченням сезону ціни на готелі в Туреччині підуть вниз. Але оскільки польотні програми у більшості туроператорів розраховані до кінця жовтня, тому ціна на путівки в зв’язку зі зниженням попиту буде трохи нижче, ніж в серпні, каже він, щоправда, не очікуючи великої кількості «гарячих» турів.

Єгипет

Разом з тим з початку вересня українські туристи поступово переорієнтовуються з відпочинку в Туреччині на вже згадуваний Єгипет. Якщо ще в серпні Туреччина посідала перше місце за попитом серед мандрівників, то вже з початку вересня її місце став поступово витісняти Єгипет, розповідає керівник «Поїхали з нами». І поступово цей розрив буде зростати, вважає він.

За словами Євгена Мандзюка, для Єгипту в поточному сезоні характерний усвідомлений вибір – клієнти думають про відпочинок в цій країні, як мінімум, за пару місяців. На його думку, це правильно, оскільки туристам в такому випадку доступніший більш широкий вибір готелів та й ціни залишаються приємними. Але до Єгипту можна полетіти і по «гарячим» цінам – від 7,5 тисяч гривень на людину до чотиризіркового готелю на 7 ночей, запевняє керівник туркомпанії Tourzavod.

І не тільки він наводить такі приклади. За словами Павла Григораша, в даний момент можна купити за 14 тисяч гривень тур на тиждень на двох осіб до Шарм-ель-Шейху до чотиризіркового готелю з системою all inclusive.

За даними Олега Кулика, на початку вересня середня ціна за путівку до Єгипту впала, в порівнянні з серпнем, на 6% до 12,4 тисяч гривень на одну людину.

Але цілком можливо, що ціни на відпочинок до Єгипту можуть знизитися ще більше. Як показує практика, найдешевше відпочивати в цій країні в листопаді, грудні, січні та лютому, за винятком періоду новорічно-різдвяних свят, розповідає Олег Кулик.

Особливо дешево мандрувати до Єгипту на початку грудня до приблизно 20 числа, – розповідає керівник «Поїхали з нами». – Чому так? У цю пору року попит на відпочинок до Єгипту падає з кількох причин. З точки зору погоди, зима в цій місцевості – це не найкомфортніший період для відпочинку. Плюс в дану пору року сонце заходить раніше, тому пляжний відпочинок закінчується о 17-00, а не пізніше, як в інші місяці. Тому ідеальний час для відпочинку в Єгипті – це жовтень і листопад. Крім того, через те, що туроператорам необхідно завантажувати свої літаки і в період низького попиту, вони змушені знижувати ціни на свої тури».

Хайнань

Крім Єгипту і Туреччини, вже традиційно «горять» тури до Китаю на острів Хайнань, розповідає Павло Григораш. Про цей напрямок кажуть і у «Поїхали з нами».

Іноді ціни на ці тури можуть бути нижчими, ніж до Туреччини або Єгипту. Відбувається це за рахунок того, що уряд Китаю дотує туроператорів для залучення туристів з України. Тому такі тури часто продаються нижче собівартості, – говорить Олег Кулик.

Та знайти відпочинок за «гарячими» турами можна і в країнах ЄС. Євген Мандзюк наводить приклад Греції. За його словами, зараз до даної країни можна полетіти на відпочинок до чотиризіркового готелю зі сніданками на 7 ночей за цінами від 8,5 тисячі гривень і вище. Причому знайти «гарячі» ціни можна на будь-який день найближчого тижня, продовжує Євген Мандзюк, відзначаючи, що місця є практично на кожному рейсі в усіх туроператорів, які продають тури до Греції.

Євген Мандзюк говорить, що його радує і Іспанія своїми цінами, які в останній час зменшилися. При чому відпочинок подешевшав не тільки на континентальних курортах, а й на Майорці з Тенерифе. За його словами, зараз купити тур до Іспанії до чотиризіркового готелю на 7 ночей можна за 12-14 тисяч гривень на людину і вище, а на острови – від 15 тисяч гривень.

Директор турагентства Tabu Tour Максим Циркель каже, що зараз відзначається «горіння» турів до Іспанії.

Зараз путівки до цієї країни продаються зі знижкою до 40% від регулярної ціни при придбанні за 24-48 годин до вильоту. Особисто був свідком, як на днях о 20-00 ціна туру впала в два рази на ранковий виліт. Замість €2000 ми оформили його за €1050, – розповідає він.

Підписуйтесь на наш Youtube-канал, щоб не пропустити цікаві та смішні відео.

Всі цікаві новини України та світу читайте в розділі #Х-Files на Соцпорталі.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости