В Криму порушують: свободу думки, совісті, переконань і релігії, свободу думок і їх вільного вираження, свободу мирних зібрань і асоціацій - ООН

  1. Главная
  2. Архив
  3. Оккупация
  4. В Криму порушують: свободу думки, совісті, переконань і релігії, свободу думок і їх вільного вираження, свободу мирних зібрань і асоціацій - ООН
22:40, 04.09.19
ООН

Організація Об'єднаних Націй (ООН) опублікувала доповідь генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша про порушення прав людини в окупованому Росією Криму

Текст доповіді, який буде представлений 23 вересня на 74-ій сесії ООН, опубліковано на офіційному сайті організації.

У 20-сторінковій доповіді йдеться про порушення в Криму прав на громадянство, справедливий судовий розгляд, на свободу і безпеку, на фізичну і психічну недоторканність, а також недотримання права осіб, які утримуються під вартою.

Відзначаються порушення свободи думки, совісті, переконань і релігії, свободи думок і їх вільного вираження, свободи мирних зібрань і асоціацій.

Повідомляється про порушення прав на збереження самобутності, культури і традицій, а також економічних, соціальних і культурних прав, права на освіту рідною мовою і майнових прав.

Крім того, у доповіді йдеться про ігнорування заборони примусового призову на військову службу і примусове переміщення населення.

У висновках і рекомендаціях доповіді ООН про стан справ з правами людини в Криму говориться, що за звітний період організації не вдалося знайти взаємоприйнятної формули для забезпечення доступу управління Верховного комісара ООН з прав людини в Крим.

Також у доповіді міститься заклик до Росії виконати всі свої зобов'язання з дотримання прав людини відповідно до міжнародного гуманітарного права.

Останні новини Криму читайте в розділі #Окупація на Соцпорталі.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости