Нова очільниця МОН обіцяє педагогам гідну зарплату

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. Нова очільниця МОН обіцяє педагогам гідну зарплату
16:32, 03.09.19

«Закон про освіту», прийнятий Радою минулого скликання, передбачає суттєве підвищення заробітної плати освітян до 2023 року.

І держава має виконати норму, заявила міністр освіти та науки Ганна Новосад в ефірі «Сніданку з 1+1».

«Ми абсолютно переконані, що наші педагоги на усіх ланках освіти мають отримувати достойну заробітну плату. Все залежить від того, що може дозволити собі конкретно зараз наш загальнодержавний бюджет. Я особисто переконана, що ми маємо виконувати норму закону про освіту, яка передбачає до 2023 року суттєве підвищення заробітної плати», - сказала міністр.

За її словами Міністерство освіти спільно з Міністерством фінансів зараз розробляють окремий підхід до того, як можна змінити систему оплату праці.

Вона також наголосила, що є окремі категорії педагогів, які отримують набагато менше порівняно з іншими. І це насамперед вихователі дитячих садків.

«Вихователі дошкільних закладів отримують неадекватну, маленьку заробітну плату. Це те що потрібно змінювати. Зараз питання заробітних плат вихователів дошкільних закладів є повноваженням органів місцевого самоврядування і це їхнє питання чи доплачувати і в якому розмірі доплачувати. Але проблема в тому, що загалом оклади вихователів дошкільних закладів є не високими, і це те, що потрібно змінювати на державному рівні ми маємо вирішити, як ми можемо допомогти тим місцевим бюджетам, які не тягнуть вищі доплати вихователям садочків. І це ми будемо обговорювати найближчим часом в уряді», - пояснила Новосад.

Раніше мер Києва Віталій Кличко пообіцяв столичним педагогам підняти зарплатню.

Всі новини освіти, вступу та ЗНО читайте в розділі #Соціалка на Соцпорталі.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости