В яких містах України краще починати кар'єру в IT

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. В яких містах України краще починати кар'єру в IT
22:00, 02.09.19
Work.ua

В Україні швидко зростає не тільки затребуваність фахівців, а й зацікавленість молодих людей у сфері IT - експерти

Сайт Work.ua дізнався, в яких містах України найлегше починати кар’єру в інформаційних технологіях

Київ

На першому місці в рейтингу кращих міст для початківців айтішників — Київ. Але так сталося не тільки тому що це столиця, а й внаслідок аналізу конкретних показників, що стосуються освіти і перспектив працевлаштування юних програмерів у цьому місті.

Освіта. Цього літа український портал DOU склав рейтинги кращих шкіл за результатами ЗНО-2019. У межах цього проекту були названі десять кращих шкіл, де дають базові знання з точних наук. Сім навчальних закладів з цієї десятки розташовані в Києві.

А ще в 2018 році були проведені опитування серед випускників вишів з IT-спеціальностей і фахівців HR про те, де краще здобувати вищу освіту в сфері інформаційних технологій. На перше місце потрапив Національний університет «Києво-Могилянська академія», розташований у Києві. Київський національний університет імені Шевченка увійшов до п’ятірки (четверте місце), а ще два, Київський політехнічний інститут імені Сікорського і Національний авіаційний університет — до десятки кращих.

За даними Work.ua, середня зарплата, яку київські роботодавці пропонують фахівцям, дорівнює 15 000 гривень.

На даний момент роботодавці міста Київ намагаються закрити 2 558 айтішних вакансій. За останні три місяці на сайті Work.ua було розміщено 3 775 таких вакансій.

Харків

Цей мегаполіс опинився на другому місці топу, оскільки його відрізняє поєднання таких важливих факторів, як можливість отримати хорошу технічну освіту, гідна оплата праці та достатню кількість пропозицій з працевлаштування.

Освіта. У рейтинг кращих шкіл для технарів у 2019 році потрапив Харківський фізико-математичний ліцей № 27 — став четвертим з десяти. А два харківських ВНЗ, Національний економічний університет імені Коваля і Національний університет радіоелектроніки, разом з «Києво-Могилянкою» склали трійку лідерів серед кращих вишів для майбутніх айтішників.

Зарплата. Середня зарплата, яку пропонують IT-фахівцеві у Харкові, — 12 000 гривень.

Попит на фахівців. На цей момент харківські роботодавці перебують близько 600 айтішників. Протягом трьох місяців до цього на сайті Work.ua було розміщено майже 800 подібних вакансій.

Львів

Третє за перспективністю для галузі Information Technology українське місто — це Львів. У Львові дуже серйозно налаштовані розвивати IT і навіть будують IT-парк. Це буде простір для роботи, освіти, розвитку інновацій. Під львівський IT-парк виділили 10 гектарів землі, де на гроші іноземних інвесторів зведуть 6 офісних будівель і готель на 200 номерів. Це забезпечить роботою 14 000 українців, в основному айтішників.

Освіта. Серед кращих шкіл для майбутніх айтішників — Львівський фізико-математичний ліцей-інтернат (на п’ятому місці). Серед кращих вишів — Львівський політехнічний університет, а порівняно недалеко від «міста Лева» розташовано Чернівецький національний університет імені Федьковича, який закриває п’ятірку the-best-of-the-best за результатами опитувань 2018 року.

Зарплата. Середня зарплата львівських айтішників, згідно зібраної Work.ua інформації, становить 13 500 гривень.

Попит на фахівців. Зараз на сайті Work.ua більше 300 вакансії в категорії «IT, комп’ютери, інтернет» у Львові. За останні три місяці розміщувалося 439 вакансій.

Дніпро

У Дніпрі інформаційні технології також активно розвиваються: в цьому мегаполісі розташовані офіси не менш, ніж 170 IT-компаній.

Освіта. Дніпропетровський обласний ліцей-інтернат фізико-математичного профілю потрапив в десятку кращих, виходячи з результатів ЗНО-2019 шкіл для майбутніх айтішників. Сім державних університетів Дніпра випускають фахівців в напрямках, пов’язаних з IT. Найпопулярніший у технарів — Дніпропетровський національний університет імені Гончара.

Зарплата. У Дніпрі фахівцям зі сфери Information Technology обіцяють середню зарплату в 12 000 гривень.

Попит на фахівців. Щодо потреби у фахівцях Дніпро не поступається Львову і навіть трохи його переганяє. Зараз в Дніпрі шукають 500 IT-фахівців, а протягом останніх трьох місяців таких вакансій зафіксовано 673.

Одеса

в Одесі розміщено штаб-квартири понад 20 великих IT-компаній і щорічно проводиться сім масштабних конференцій.

Освіта. На жаль, в створений DOU рейтинг кращих для виховання майбутніх айтішників навчальних закладів не потрапила жодна одеська школа. З приводу вишів: в Одесі технарі можуть закінчити Одеський національний політехнічний університет, який користується повагою в сфері IT.

Зарплата. Роботодавці «перлини біля моря» пропонують своїм айтішникам середню зарплату в 12 500 гривень.

Попит на фахівців. На даний момент одеські IT-компанії шукають близько 400 фахівців. А за останні три місяці на сайті Work.ua, в категорії «IT, комп’ютери, інтернет» було розміщено більше 600 вакансій.

Підписуйтесь на наш Youtube-канал, щоб не пропустити відео на гостросоціальну тематику.

Всі новини про соціальне забезпечення в Україні читайте в розділі #Соціалка на Соцпорталі.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости