У російських школах введуть секс-освіту

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. У російських школах введуть секс-освіту
18:15, 01.09.19
Daily Storm

Поки у пілотному режимі

З 1 вересня в деяких російських школах повинні з'явитися уроки з психології та сексуального виховання, розповів в інтерв'ю виданню Daily Storm головний психіатр МОЗ Росії, директор центру соціальної і судової психіатрії імені Сербського Зураб Кекелідзе. За його словами, проект запуститься поки тільки в пілотному режимі, Міністерству освіти ще належить вирішити, в яких регіонах і для дітей якого віку будуть введені нові предмети.

«Швидше за все, це будуть треті-четверті класи», - зазначив він.

Дисципліна поєднає психологію, ОБЖ і сексуальну освіту. Школярам розкажуть про шкоду наркотиків, фізіологію і дорослішання, а також про те, як спілкуватися і дружити один з одним - зокрема, мова піде про буллінг. Спеціальні підручники, які розглядалися різними міністрами, вже затверджені. Вести уроки по новій дисципліні будуть педагоги-психологи.

Видання також опитало главу Національного батьківського комітету (НРК) Ірину Волинець.

«Що стосується сексуальної освіти, особливо раннього, то <...> більшість батьків категорично проти того, щоб це було в обов'язковому порядку, нехай вводять факультативно, щоб батьки могли вирішити самі. <...> Ми не повинні бути ханжами, але всьому свій час», - додала вона.

За даними Росстату, в 2018 році в Росії п'ять сімнадцятирічних дівчат стали мамами в п'ятий раз. При цьому сотні неповнолітніх росіянок народили по першій, другій, третій і четвертій дитині. ВООЗ вважає, що дівчата можуть завагітніти як поза шлюбом, так і під тиском оточуючих, які спонукають їх вийти заміж і народити дітей.

Всі новини освіти, вступу та ЗНО читайте в розділі #Соціалка на Соцпорталі.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости