Десятки тисяч британців виступили проти призупинення роботи парламенту

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. Десятки тисяч британців виступили проти призупинення роботи парламенту
12:45, 01.09.19
ВВС

Рішення британського прем'єра перервати роботу парламенту викликало нові масові протести в містах королівства. Борис Джонсон має намір за будь-яких обставин домогтися "Брекзіта" до 31 жовтня

Рішення британського прем'єра Бориса Джонсона тимчасово заблокувати роботу парламенту призвело до нових протестних демонстрацій під гаслом "Зупиніть путч". Масові протести в суботу, 31 серпня, пройшли на вулицях Йорка, Манчестера, Ньюкасла, Брістоля, Белфаста та інших міст Сполученого Королівства. Всього в них взяли участь десятки тисяч людей.

28 серпня прем'єр-міністр Борис Джонсон повідомив королеву Великобританії Єлизавету II про намір блокувати роботу парламенту до середини жовтня. Королева схвалила прохання уряду. Лідери опозиції вважають, що рішення наступника Терези Мей є навмисною спробою перешкодити зусиллям членів парламенту перешкоджати виходу Великобританії зі складу Євросоюзу ( "Брекзіта") без укладення угоди з Брюсселем.

Більш як півтора мільйона британців - проти припинення роботи парламенту

У той же день на вулицях Лондона, Манчестера, Единбурга і ряду інших міст пройшли перші масові протести проти рішення Джонсона - переконаного прихильника "Брекзіта". Протягом наступних днів понад півтора мільйона людей підписали онлайн-петицію, яка закликає не переривати роботу британського парламенту.

Спочатку Великобританія планувала вийти зі складу Євросоюзу 29 березня, але до цього терміну так і не визначилася з планом "Брекзіта". У квітні 27 країн-членів ЄС на позачерговому саміті в Брюсселі домовилися надати Лондону відстрочку до 31 жовтня. Після вступу на нову посаду Джонсон оголосив про намір реалізувати "Брекзіт" до цього терміну за будь-яких обставин.

Всі політичні новини України читайте в розділі #Банкова на Соцпорталі.Читайте також:

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости