Як економити на їжі - прості методи

  1. Главная
  2. Архив
  3. Жизнь
  4. Як економити на їжі - прості методи
12:15, 25.08.19
Соцпортал

5 методів витрачати на продукти менше без шкоди для здоров'я

У більшості українців на продукти йде чимала частина сімейного доходу. До того ж, людям, які працюють поза домом, щодня доводиться витрачатися на готові обіди. Як одну, так і іншу статтю витрат при бажанні можна оптимізувати. Витрати на їжу можна знизити на десятки тисяч гривень на рік. Достатньо дотримуватися декількох правил.

Складати список продуктів і меню на тиждень

Для економії дуже важливо відмовитися від спонтанних покупок, ходити в магазин зі списком продуктів, попередньо пообідати - так буде менше спокуси купити щось дороге і не дуже потрібне. При плануванні покупок варто враховувати, що ви збираєтеся готувати на цьому тижні.

Шукати товари по акції і користуватися бонусними картами

Кожна велика мережа вже має власну марку, під якою продає продукти не дуже відомих виробників за нижчою ціною. Це обумовлено економією на рекламі - зазвичай такі продукти не поступаються за якістю брендовим аналогам. Так що якщо ви не маєте прихильності до певної марки кефіру або сметани, то можна брати продукти власної марки мережі та трохи на них економити. Варто також завести бонусні карти супермаркетів, в які ви зазвичай ходите, - з ними зазвичай можна значно заощадити на продуктах за акцією.

Слід порівнювати ціни

Ціни в супермаркетах можуть значно відрізнятися. Особливо це стосується акцій і сезонних продуктів: в одній мережі кавуни можуть коштувати вдвічі дешевше, ніж в інший, тому що туди вже прийшла партія вітчизняних бахчових.

Обирати продукти без упаковки

Ця екологічна ініціатива також допомагає економити. Часто розфасовані овочі коштують дорожче їх вагових побратимів. А пінопластовий контейнер, в якому вони лежать, ще й не переробляється. Тому варто по можливості брати вагові продукти. До речі, якщо відмовитися від платних пластикових пакетів, можна ще трохи заощадити і допомогти навколишньому середовищу.

Відмовитися від напівфабрикатів

Вівсянка і гречка в пакетиках коштують дорожче - не варто переплачувати за зайвий пластик. Те ж саме можна сказати про сосиски, ковбаси та рибні консерви. Недорогі шматки м'яса і сорти риби коштують приблизно стільки ж, а іноді і дешевше, але будуть корисніші. До речі, для економії варто звернути увагу на цілі тушки курки, необроблену рибу і субпродукти. Вони доступніше філе і вирізки, при цьому з них можна приготувати відразу кілька різних страв.

На їжі і продуктах можна економити суттєві суми без шкоди для їх якості та кількості. Судіть самі. Середній чек під час походу в супермаркет зазвичай становить не менше 250-300 гривень. При трьох відвідуваннях на тиждень за рік на продукти йтиме приблизно 39 000-47 000 гривень. Порівнюючи ціни і скуповуючись в недорогих магазинах, можна економити по 20-30 гривень за раз. За рік економія може скласти до 5 000 гривень або 10-13%.

Про секрети здоров'я і молодості читайте в розділі #LifeStyle на Соцпорталі

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости