Проект «Чорнобиль: Death Town Music» записав голос Прип’яті

  1. Главная
  2. Архив
  3. Жизнь
  4. Проект «Чорнобиль: Death Town Music» записав голос Прип’яті
14:03, 22.08.19
Соцпортал

Цього тижня стартував унікальний музичний проект - «Чорнобиль: Death Town Music».

Його ідея - надати усьому світу можливість почути голос легендарних Чорнобиля та Прип’яті, відчути їх ледь помітне серцебиття, долучитися до реанімації “мертвих міст”. Цей проект має привернути увагу не тільки до трагедії та її наслідків, але й до майбутнього Чорнобильської зони.

На площі Прип’яті, біля одного з символів Зони відчуження - оглядового колеса, відбувся перший івент проєкту - виступ DJ Slap. Він виконав музику, яку написав та присвятив темі Чорнобиля. Одночасно йшов запис live концерту.

Найближчим часом буде презентовано кліп з головною композицією альбому, а пізніше - весь музичний сет. У глядачів була можливість спостерігати за всім наживо - під час зйомок проєкту велась онлайн-трансляція у мережі фейсбук.

Борис Лінник, автор ідеї та організатор проекту: «Це соціальний проєкт, мета якого - ще раз привернути увагу до цього унікального місця як трендового простору для екстремального, індустріального та кіно туризму до Чорнобильської зони серед українських та іноземних мандрівників. Крім іншого, це - унікальний заповідник, де проводяться різноманітні дослідження, які цікаві вченим у всьому світі.
Також я б хотів, щоб наслідком реалізації мого проєкту, що відбувається за підтримки Державного агентства України з управління зоною відчуження, та нашої спільної роботи з продюсером Іриною Ніколаєнко, стало покращення інфраструктури регіону: будівництва нових хостелів, готелів та кемпінг-парків. І ця подія у Прип’яті – лише початок нашої роботи у цьому напрямку».
Ірина Ніколаєнко, продюсер проєкт: “Зацікавленість до Чорнобильської зони відчуження зростає з року в рік. Нова хвиля мала місце саме після виходу однойменного серіалу HBO, що нагадав про трагедію, відповів на питання, з нею пов’язані, та привернув увагу світової спільноти до України в цілому.
Для мене як для продюсера, чия діяльність на 80 відсотків пов’язана з цією територією, радісно спостерігати зростання інтересу не тільки з боку туристів, але й з боку митців! Проєкт «Чорнобиль: Death Town Music» зокрема та новий творчий продукт в цілому, стає все більше глибокім, осмисленим, таким, що торкається самої душі! Важливо, що він незмінно демонструє оптимізм та певну надію і віру в те, що у Зони відчуження є майбутнє, і що це страшне словосполучення стає все менш актуальним”.

Через 33 роки після аварії 1986-го Прип'ять знову ожила… У ніч з 25 на 26 квітня 2019 року в покинутому місті енергетиків Прип’ять запалили 33 свічки у рамках міжнародного флешмобу "#Chornobyl33 Запали свою свічку".

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости