У суді розповіли, як в Україні неповнолітні можуть створити шлюб

  1. Главная
  2. Архив
  3. X-Files
  4. У суді розповіли, як в Україні неповнолітні можуть створити шлюб
19:43, 21.08.19
​Хмельницький міськрайонний суд

Хмельницький міськрайонний суд розповів, за яких умов неповнолітні можуть одружуватись.

Також в суді пояснили, хто може звертатись за наданням права на шлюб, та в якому випадку суд задовольнить заяву.

Право на створення сім'ї мають особи, які досягли шлюбного віку, тобто 18-річчя. Це вік, коли люди досягають соціальної, фізичної та психічної зрілості. Чоловіки та жінки мають однакові права на шлюб, без будь-яких обмежень щодо раси, національності чи віросповідання - про це йдеться в Декларації прав людини, затвердженої Генеральною Асамблеєю ООН у 1948 році.

Головним аспектом для вступу до шлюбу є вільне волевиявлення жінки і чоловіка на реєстрацію шлюбу без будь-якого насильства, тиску чи погроз з боку родичів.

Якщо бажання одружитись приходить до неповнолітнього, то таке право йому надає суд, який розглядає справу за місцем проживання заявника. Заява буде одобрена, якщо це відповідатиме інтересам неповнолітнього, а суд отримає вагомі на те докази. Найчастіше такими доказами є вагітність жінки, народження у пари дитини чи фактичне проживання чоловіка і жінки. Варто зауважити, що батьки неповнолітнього, хоч і є зацікавленими особами у справі, але їх згода чи заперечення не матимуть вирішального впливу на рішення суду.

Кожен випадок, коли до суду звертаються з проханням про зниження шлюбного віку є індивідуальним і детально розглядається суддею. Варто зазначити, що суд розглядає право на одруження неповнолітнього саме з конкретною особою, а не взагалі будь з ким. Подавати заяву за надання судом права на шлюб має особа, якій виповнилось 16 років.

Всі цікаві новини України та світу читайте в розділі #Х-Files на Соцпорталі.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости