Студент коледжу знайшов під час розкопок череп трицератопса віком 65 млн років

  1. Главная
  2. Архив
  3. X-Files
  4. Студент коледжу знайшов під час розкопок череп трицератопса віком 65 млн років
15:45, 18.08.19
СNN

Трицератопси - динозаври, які мешкали на території Північної Америки в крейдяний період

Харрісон Дюран, студент п'ятого курсу факультету біології Каліфорнійського університету в Мерсед, знайшов частину черепа трицератопса віком 65 мільйонів років. Як повідомляє CNN, молодий чоловік виявив скам'янілості під час розкопок в Північній Дакоті.

«Я не можу описати те захоплення, яке відчував у той момент, коли ми знайшли череп. Я з дитинства був одержимий динозаврами», - поділився своїми враженнями сам Харрісон Дюран.

Він розповів, що на одній з наукових конференцій з біотехнологій познайомився з Майклом Келандом - професором біології з Державного університету Мейвілл зі штату Північна Дакота. Разом вони відправилися в двотижневу палеонтологічну експедицію, під час якої і знайшли кістки.

Череп динозавра був знайдений в формації Hell's Creek, яка охоплює Монтану, Північну Дакоту, Південну Дакоту і Вайомінг, де динозаври бродили в період від 100,5 до 23 мільйонів років тому. Аби викопати череп, у архіологів пішов цілий тиждень.

Келанд і Дюран дали знахідці ім'я - Еліс, в честь власниці території, на якій велися розкопки.

Найближчим часом Дюран планує повернутися в Північну Дакоту, щоб допомогти професору в подальших дослідженнях викопної тварини. Вони також збираються зробити зліпок черепа, який студент продемонструє в своєму університеті в місті Мерсед.Трмцератопси мешкали на території Північної Америки в крейдяний період - близько 65 мільйонів років тому. Відмінною особливістю цих травоїдних була наявність трьох рогів.

Про останні досягнення в світі науки і техніки читайте в розділі #Х-Files на Соцпорталі.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости