Власник будівлі, де горів готель в Одесі, відреагував на трагедію

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. Власник будівлі, де горів готель в Одесі, відреагував на трагедію
15:00, 17.08.19
Радіо Свобода

Власник будівлі, в якій розташований готель «Токіо Стар» в Одесі, Вадим Чорний прокоментував пожежу в готелі, унаслідок якої загинули люди. Каже, що понесе відповідальність, якщо його провину встановлять

Про це пише «Радіо Свобода».

«Сталася катастрофа. Якщо буде встановлена будь-яка провина з нашого боку, ми будемо нести повну відповідальність, я в першу чергу», – сказав Чорний.

Раніше президент Володимир Зеленський пообіцяв особисто простежити, щоб власник будівлі готелю, де сталася пожежа, та безпосередні її винуватці понесли покарання.

Правоохоронці перевіряють три версії пожежі в готелі Токіо Стар: підпал для приховування слідів вбивства, необережне поводження з вогнем відвідувачами і коротке замикання в електрощитовій. Про це на брифінгу в суботу, 17 серпня, повідомив начальник одеської поліції Олег Бех.

За словами Беха, правоохоронці схиляються до версії з коротким замиканням в електрощитовій біля пральні, оскільки вогнище спалаху знаходиться саме там.

Біля цього місця знайдені тіла загиблих - всі вони, за попередніми висновками, загинули від отруєння чадним газом.

За даними ДСНС, готель мав протипожежну систему, в номерах і коридорах були теплові датчики.

Своєю чергою, головний прокурор Одеської області нагадав, що приміщення Токіо Стар раніше було в комунальній власності, і зараз правоохоронці перевіряють, як будівля перейшла в приватні руки.

Нагадаємо:

  • У ніч на 17 серпня в Одесі сталася пожежа в готелі «Токіо Стар», унаслідок якої загинули 8 людей.
  • Поліція розпочала кримінальне провадження за фактом пожежі. Дані до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесли за ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України.
  • Правоохоронці розглядають три версії пожежі. Перша версія — інсценування пожежі з метою приховування вбивства, друга — порушення правил пожежної безпеки, третя — необережне використання вогню постояльцями готелю
  • Усього під час пожежі в готелі перебували близько 200 людей. Доки вирішують питання про подальше перебування частини з них, неподалік від згорілого готелю створили тимчасові пункти з автобусів, виділених Нацполіцією та міськрадою. Там постраждалим надають домедичну допомогу, а також допомогу психологів та волонтерів. Крім того, кілька десятків врятованих людей ще з ночі прихистив у себе вдома одесит, який став випадковим свідком пожежі та кинувся допомагати рятувальникам та поліцейським.
  • Прем’єр-міністр Володимир Гройсман доручив розпочати масштабні перевірки готелів та санаторіїв в Україні через пожежу в Одесі

Останні новини: головні події дня читайте в розділі #Банкова на Соцпорталі.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости