У хакерів є шанс заробити. Платформа Prozorro дасть гроші тим, хто знайде в їх системі баги

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. У хакерів є шанс заробити. Платформа Prozorro дасть гроші тим, хто знайде в їх системі баги
14:45, 17.08.19
Мінфін

Платформа електронних закупівель Prozorro залучить «білих» хакерів для того, щоб виявити вразливості в системі. За знайдені баги їм виплатять до $7 000

«Білі» хакери шукатимуть слабкі місця в системі торгового майданчика Prozorro. Про це повідомляється на сайті Prozorro

«Білий хакінг сьогодні — один зі світових трендів кібербезпеки. Все через свою ефективність. Google, Facebook, Amazon запустили власні програми співпраці з етичними хакерами. В Україні такий досвід мають лише приватні компанії. Ми є першою держустановою, що самостійно ініціювала bug bounty », — розповів генеральний директор ДП «Прозорро» Василь Задворний.

Hack Prozorro пройде у форматі bug bounty марафону – учасники шукатимуть недоліки в захисті системи. За кожну знайдену валідну та унікальну вразливість отримуватимуть винагороду. Її розмір залежатиме від рівня критичності.

Учасники працюватимуть у тестовому середовищі, що жодним чином не зачепить продуктивну систему Prozorro. Закупівлі відбуватимуться в звичайному режимі.

Реєстрація хакерів триває до 8 вересня. Серед надісланих заявок представники Prozorro, bug bounty платформи HackenProof, компанії OptiData та хмарного провайдера De Novo відберуть 15 етичних хакерів. За умовами проекту учасниками можуть бути лише українці з відповідним досвідом у кібербезпеці та баг-хантингу.

Безпосередньо марафон з пошуку вразливостей пройде 21 вересня. Призовий фонд завдяки підтримці партнерів складає $7 000. Він буде розподілений між кращими хакерами.

Всі новини економіки України читайте в розділі #Банкова на Соцпорталі.Читайте також

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости