Столичні медики вимагали гроші в онкохворих

  1. Главная
  2. Архив
  3. Киев
  4. Столичні медики вимагали гроші в онкохворих
11:15, 17.08.19
Соцпортал

У Києві поліція затримала працівників Національного інституту раку (НІР) МОЗ України, які вимагали та отримували хабарі від онкохворих пацієнтів, а також брали участь у корупційній схемі з безкоштовними медичними препаратами

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

Зазначається, що правоохоронці 16 серпня провели обшуки в Інституті раку і виявили сліди отримання та вимагання хабарів медпрацівниками від онкохворих пацієнтів. Також повідомляється, що медики вимагали гроші від суб’єктів господарювання за перемогу у процедурах конкурсних торгів із закупівлі ліків та медикаментів для потреб Інституту раку.

"Суми хабарів за призначення та видачу безкоштовних медичних препаратів онкохворим громадянам, закуплених для інституту за державні кошти, коливалися від трьох до 70 тисяч гривень. Суми "відкатів" за перемогу у тендері становили 15-20 % від загальної вартості", - розповідає прес-служба.

Суми "відкатів" за перемогу у тендері становили 15-20 % від загальної вартості", - розповідає прес-служба.

Також повідомляється, що в одному із кабінетів Інституту правоохоронці вилучили документації, яка підтверджує причетність лікарів до хабарництва, і 20 тисяч гривень.

Наразі в поліції вирішують питання про оголошення підозри фігурантам справи за ч. 2. ст. 368 ККУ - прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою.

Всі кримінальні новини Києва в розділі #Київград на Соцпорталі. Як повідомлялося:

У поліції назвали, коли найчастіше виявляють п'яних за кермом

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости