Українці звернулись до суду, щоб оскаржити депутатські вибори в Україні

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. Українці звернулись до суду, щоб оскаржити депутатські вибори в Україні
19:28, 15.08.19
Адвокат Права

До Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду звернулися позивачі, щоб оскаржити позачергові парламентські вибори в України.

Про це йдеться у телеграм-каналі Адвокат Права.

Позивачі висунули наступні вимоги:

  • визнати дії ЦВК при організації підготовки та проведення позачергових виборів народних депутатів України 21 липня 2019 року такими, що не відповідають принципу верховенства права, та такими, що не забезпечили громадянам України, у тому числі позивачам, умов для вільного формування своєї волі та її вільного виявлення при здійсненні ними своїх виборчих прав;
  • визнати таким, що не відповідає вимогам Конституції України та скасувати протокол про результати виборів народних депутатів України у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі.

Ухвалою від 9 серпня 2019 року КАС ВС не прийняв позов і повернув заяву, вказавши що вона подана без урахування правил об’єднання позовних вимог, а підстав для їх роз’єднання на етапі вирішення питання про відкриття провадження у справі з урахуванням вимог ч. 6 ст. 172 Кодексу адміністративного судочинства України немає.

Таке рішення було позивачі оскаржили через Велику Палату Верховного Суду України.

Всі політичні новини України читайте в розділі #Банкова на Соцпорталі.Читайте також:

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости