​Україна посіла третє місце на Чемпіонаті Європи та Африки з вейкбордингу за катером

  1. Главная
  2. Архив
  3. Жизнь
  4. ​Україна посіла третє місце на Чемпіонаті Європи та Африки з вейкбордингу за катером
18:11, 13.08.19
Соцпортал

З 5 по 10 серпня 2019 року в Києві відбулось масштабне спортивне змагання – Чемпіонат Європи та Африки з вейкбордингу за версією Міжнародної Федерації воднолижного спорту та вейкбордингу (IWWF).

За результатами змагань українська команда здобула 7 медалей та зайняла 3 місце в командному заліку після Італії та Франції. Турнір відбувся в Клубі УСКК «Україно» на Трухановому острові, більш відомому, як BreakWater. Важливо відзначити, що за відгуками спортсменів, суддівської колегії та представника Міжнародної Федерації рівень організації Чемпіонату був найкращим за всі роки проведення змагань.

Київ прийняв 108 райдерів з 16 країн Європи та Ізраїлю, а збірна України склала 14 осіб. Найбільше спортсменів приїхали з Італії. Чисельні збірні привезли федерації Великобританії, Франції, Німеччини та Швейцарії. Українці зайняли ключові сходинки, зокрема, у категорії Under 14 girl(до 14 років) українки посіли призові місця – першою стала Олександра Самойленко, другою – Злата Півоваренко, а третьою – Нікіта́ Шевчук. Треті місця у інших категоріях посіли: Данило Клещар у Under 14 Boys (до 14 років), Варвара Долініна у Open Women (без вікових обмежень), Дарина Пертс у Over 30 Master Women (від 30 років) та Ірина Клещар у категорії Over 40 Veteran Woman (від 40 років).

- Судді оцінювали учасників за трьома критеріями: чистота виконання трюків, їх інтенсивність та композиція, що включає обертальні, сальтові та рейліві елементи, – коментує Марія Булгакова, Генеральний Секретар Федерації воднолижного спорту та вейкбордингу, співорганізатор Чемпіонату Європи та Африки 2019 року. – «Слід зазначати, що команда України цьогоріч складалася з добре фізично-підготовлених та досвідчених професіоналів. Для України це великий крок до становлення на міжнародній спортивній арені. Маємо надію, що інтерес серед талановитих українців до водних видів спорту в подальшому зростатиме.

Серед сюрпризів – спортсмен з Італії Массіміліано Піффаретті став першим, хто зробив подвійне сальто в історії Чемпіонатів Європи та Африки.

Також жителі та гості Києва зможуть відвідати Чемпіонат України, який відбудеться наприкінці серпня в клубі BreakWater на Трухановому острові. Чемпіонат стартує з тренувальних заїздів з 29 серпня по 30 серпня, 31 серпня відбудуться кваліфікаційні раунди, а 1 вересня – фінали усіх груп та нагородження найкращих вейкбордистів України 2019 року.

Чемпіонат Європи та Африки з вейкбордингу щорічно проходить під егідою Міжнародної Федерації воднолижного спорту та вейкбордингу (IWWF) в одній з країн регіону. IWWF є світовим керівним органом для буксируваних водних видів спорту і має більше 90 членських федерацій по всьому світу. Він був заснований в 1946 році в Женеві, Швейцарія.

Всі новини спорту читайте в розділі #LifeStyle на Соцпорталі.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости