На Чернігівщині люди з інвалідністю через суд відстоюють результати голосування

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. На Чернігівщині люди з інвалідністю через суд відстоюють результати голосування
18:33, 12.08.19

Утриманці геріатричного пансіонату обурені спробою суду визнати результати голосування на їх дільниці недійсними та захищатимуть свої права в апеляційному порядку.

- Мова йде про суворе порушення прав людини, коли 200 підопічних геріатричного центру просто позбавляють права голосу, - прокоментував Василь Федорчук, адвокат жителів пансіонату. – Таке рішення суду було винесено в інтересах Бориса Приходька, який таким чином намагається у незаконний спосіб забезпечити собі перемогу на округу.
- На мою думку, командою Бориса Приходька було цинічно вибрано для фальшування результатів виборів пансіонат із людьми, які потребують допомоги, на яких легко натиснути. Проте йому не вдалося – виборці виявилися сильні духом і будуть захищати себе, - підкреслив Федорчук.

Як повідомляли ЗМІ, позов було подано кандидатом Борисом Приходьком, який зі значним відривом програв на цій дільниці. Позов було подано 3 серпня, уже після того як було оголошено результати виборів на дільниці.

10 серпня Чернігівський окружний адміністративний суд виніс рішення, за яким визнав результати голосування на дільниці недійсним.

Ситуація з дільницею викликала неабиякий інтерес у журналістів. Як підтверджують численні публікаці, заяви, на яких базувався позов Приходька, були підроблені. Як повідомляє сайт “Політека” з посиланням на видання «Znaj.ua», «1 та 2 серпня під виглядом родичів геріатричного пансіонату приходили працівники штабу Бориса Приходька, які шляхом обману скориставшись неосвідченістю людей задобривши їх харчами та спиртними напоями переконали останіх поставити підписи на чистих аркушах паперу. В подальшому дані аркуші із підписами людей був поміщений текст в якому була інформація про нібито порушення закону під час виборчого процесу 21 липня 2019 року».

Усі 17 осіб, чиї підписи було здобуто для фальшування позову, дали свідчення. Інформація про порушення виборчого процесу на ДВК №740243 – спростована.

Не обійшлося без скандалів і на засіданні Чернігівського окружного адміністративного суду. Як повідомляє інтернет-видання “Факти”, 9 серпня на судовому засіданні Чернігівського окружного адміністративного суду Микола Торбеєв, адвокат Бориса Приходька, надав у суд сфальшований документ. За фактом було викликано поліцію та подано повідомлення про вчинення злочину.

Як пише видання «Дзеркало тижня», «за результатами повторного підрахунку голосів виборців на 33 виборчих дільницях, окружна виборча комісія одномандатного виборчого округу 210 визнала переможцем самовисуванця Сергія Коровченка». 6 серпня протокол з ОВК з поміткою «Учочнений» було передано в ЦВК, проте оголошення результатів виборів не відбулося. У ЦВК посилаються на суди за позовами Бориса Приходька. Адвокати Сергія Коровченка оскаржують бездіяльність ЦВК щодо оголошення результатів виборів по округу 210 на Чернігівщині через суди.

Всі політичні новини України читайте в розділі #Банкова на Соцпорталі.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости