Названі найбагатші сім'ї світу

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. Названі найбагатші сім'ї світу
11:00, 11.08.19
Bloomberg

На вершині списку - сім'я Волтонів, яка володіє найбільшою у світі мережею супермаркетів Walmart із сукупними статками в 191 мільярд доларів

Bloomberg склав рейтинг найбагатших сімей на планеті.

Як зазначається, першу сходинку посіла американська сім'я Уолтон, яка володіє мережею супермаркетів Walmart. Її стан оцінюється в $ 190,5 млрд.

Як підрахували експерти Bloomberg, за минулий рік статки сім'ї Волтонів збільшувалися на 70 тисяч доларів за хвилину, на 4 мільйони доларів на годину і на 100 мільйонів доларів на добу. У цілому за 12 місяців статки сім'ї Волтонів зросли на 39 мільярдів доларів.

Другий рядок у рейтингу зайняли спадкоємці Френка Марса, який заснував на початку XX століття кондитерську компанію Mars. До сих пір Mars Inc. повністю належить родині. Їхні статки за рік зросли на 37 мільярдів доларів, досягнувши 126,5 мільярдів доларів.

Третю позицію в цьому році зайняли Чарльз і Девід Кохи, сини Фреда Коха, який в 1940 році заснував компанію, яка перетворилася на американську корпорацію Koch Industries.

Статки Кохів, за підрахунками Bloomberg, збільшилися за рік на 25 мільярдів доларів і тепер становлять 125 мільярдів доларів. У минулому році вони займали другу сходинку.

На четвертому місці опинилася королівська сім'я Саудівської Аравії зі статками в 100 мільярдів доларів, яка вперше потрапила до цього рейтингу. При цьому агентство зазначає, що статки всієї родини, яка, імовірно, налічує 15 тисяч членів, найімовірніше, набагато більші.

П'яту сходинку займають брати Ален і Жерар Вертеймери - онуки засновника Будинку моди Chanel П'єра Вертхаймера. Вони володіють парфумерним домом Chanel і мають статки в 57,6 мільярда доларів.

Далі йдуть французи Дюма, які володіють знаменитим домом моди Hermes (шосте місце, 53,1 мільярда доларів) і три бельгійські сім'ї - Ван Даммів, Спулберхів і Де Мевіусів (сьоме місце, пивоварна корпорація Anheuser-Busch INBEV). Їхні статки агентство оцінює в 52,9 мільярда доларів.

Замикають першу десятку сім'я Берінгерів фон Баумбахів (восьме місце, Німеччина, фармацевтичний концерн Boehringer Ingelheim, 51,9 мільярда доларів), Амбані (дев'яте місце, Індія, промислова група Reliance Industries, 50,4 мільярда доларів) і сім'я Каргіллів-Макмілланів (десяте місце, США, корпорація з торгівлі продовольством Cargill, 42,9 мільярда доларів).

Наступні 15 позицій в списку займають сім'ї з Канади, Німеччини, Франції, Великобританії, Швейцарії, Індонезії, Гонконгу, Таїланду та Італії. У рейтингу 25 найбагатших у світі династій немає росіян.

Останні новини: головні події дня читайте в розділі #Банкова на Соцпорталі. Читайте також:

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости