Японія позначила Курили на мапі Олімпіади як свої

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. Японія позначила Курили на мапі Олімпіади як свої
16:45, 11.08.19
Соцпортал

Курили позначені як територія Японії на карті маршруту олімпійського вогню

На офіційному сайті літньої Олімпіади 2020 з'явилася карта з маршрутом олімпійського вогню. На ній російські острова Ітуруп, Кунашир, Шикотан і група островів Хабомаї (Південні Курили) зображені, як частина території Японії.

Острови «віднесені» до префектурі Хоккайдо.

Японія вже багато років заперечує приналежність Курильських островів РФ. Повернення цих земель, які Токіо називає своїми північними територіями, значиться умовою укладення мирного договору, укладений після закінчення Другої світової війни.

«Олімпійський вогонь починає свою подорож по Японії з Фукусіми, осяюючи шлях через 47 префектур країни. Коли священне полум'я з'єднається з серцями японців, божественний вогонь горітиме ще яскравіше. Ця естафета покликана об'єднати кожного з нас», - йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті.

Позиція Москви полягає в тому, що острови увійшли до складу СРСР за підсумками Другої світової війни .

У листопаді 2018 року Володимира Путін і Сіндзо Абе обговорили це питання в Сінгапурі, але до конкретних рішень так і не прийшли, домовившись «прискорити переговорний процес».

Що стосується Олімпійських ігор, які пройдуть влітку 2020 року в Токіо, то столиця Ігор була обрана ще у вересні 2013 року в Буенос-Айресі. Головними кандидатами на проведення змагань крім Токіо були Стамбул і Мадрид. Переможець голосування був обраний у другому турі, куди столиця Іспанії не потрапила. У підсумку за Токіо було віддано 60 голосів, за Стамбул - 36. Для столиці Японії прийдешні літні Ігри стануть другими в історії. Раніше Токіо приймав Олімпіаду в 1964 році, переможцем медального заліку якої стала збірна США.

Про надзвичайні події та ДТП читайте в розділі #Соціалка на Соцпорталі.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости