В Японії перебудували будівлю парламенту, щоб у нього потрапили депутати з інвалідністю

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. В Японії перебудували будівлю парламенту, щоб у нього потрапили депутати з інвалідністю
17:15, 04.08.19
Japan Times

Колишнє планування парламенту буквально не дозволяла їм потрапити всередину

У будівлі парламенту Японії зробили ремонт, щоб депутати з інвалідністю могли відвідувати засідання.

Про це повідомляє Japan Times.

Минулого місяця двоє політиків, які паралізовані від шиї і нижче, стали членами верхньої палати парламенту Японії. Тоді ж почалася перебудова будівлі парламенту. 1 серпня нові депутати вперше потрапили всередину.

«Будівля дуже стара. Вона було побудовано, коли поняття "життя без кордонів" ще не існувало », - розповів представник парламенту.

Нові депутати Ясухико Фунаго і Ейко Кімура пересуваються на спеціальних інвалідних візках з відкидною спинкою - для їх маневрування необхідно багато місця. Спеціально для них біля входу в парламент був встановлений широкий пандус. Зміни торкнулися і інтер'єру залу засідань: розширили дверний прохыд і прибрали кілька крісел, які заважали вызкам проїхати.

61-річний Фунаго хворий на бічний аміотрофічний склероз, який діагностували у нього в 2000 році. Хвороба прогресувала, зараз Фунаго паралізований від шиї і нижче. Він може спілкуватися тільки за допомогою свого помічника або спеціальної комп'ютерної системи. У 54-річної Кімури - ДЦП. Вона теж майже повністю паралізована, функціонує тільки права рука.

За офіційними даними, в Японії проживає 9,63 мільйона людей з обмеженими можливостями. У 2020 році в Токіо пройдуть Літні Паралімпійські ігри, але місцеві активісти все одно вважають, що людей з інвалідністю в Японії гноблять і знецінюють. Вони сподіваються, що вступ Фунаго і Кімури в парламент приведе до «справжнього прориву» і допоможе людям з інвалідністю працевлаштуватися.

Фунаго і Кімура отримали місця в Палаті радників Імператора в ході загальних парламентських виборів. Обидва депутати належать до маленької опозиційної партії «Рейв Сінсенґумі», яку в квітні 2019 року заснував японський актор Таро Ямамото.

Підписуйтесь на наш Youtube-канал, щоб не пропустити відео на гостросоціальну тематику.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости