​У Зеленського анонсували зміну критеріїв щодо визначення субсидіантів

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. ​У Зеленського анонсували зміну критеріїв щодо визначення субсидіантів
11:15, 01.08.19
Інтерфакс

Представник Президента Зеленського в уряді Андрій Герус анонсував зміни до критеріїв, за якими визначають отримувачів субсидій.

Про це він заявив в ефірі одного з українських телеканалів, повідомляє «Іnterfax».

З його слів, такі зміни необхідні для забезпечення незахищених верств населення субсидіями.

«Минулого року були зміни критеріїв визначення субсидіантів... Було майже 7 мільйонів субсидіантів, а на початку цього року цю кількість скоротили до 3,6 мільйона, тобто майже вдвічі. Деякі пенсіонери, які мають прописаних онуків, (...) минулого року й цього не отримували субсидій. Ми хочемо це змінити й уточнити цей критерій, щоб держава їм допомагала», – заявив Андрій Герус.

З його слів, для оформлення нових отримувачів субсидій уряд має змінити рішення щодо критеріїв їх визначення, і, відповідно до цих них, частина громадян вже матиме право на субсидію.

Андрій Герус також запевнив, що ті, хто раніше отримував субсидії, автоматично отримуватимуть їх і надалі, а процедура має бути максимально спрощена.

Водночас, що ж до ініціативи Президента України Володимира Зеленського про те, що люди, яким понад 70 років, не платитимуть за «комуналку», Андрій Герус сказав: «Президент Зеленський говорив, що аналізується спосіб, як це зробити, й за допомогою спрощеного способу отримання субсидій саме для таких людей поважного віку – ми знімемо з них вантаж платежів за житлово-комунальні послуги. Мається на увазі, що ті з них, хто за останній рік або пів року не могли користуватися субсидією, то вони платитимуть незначну частину з усього рахунку, решта за них покриватиме держава».

Всі новини про субсидії в Україні читайте в розділі #Соціалка на Соцпорталі.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости