ВООЗ повідомила про початок використання першої в світі вакцини від малярії

  1. Главная
  2. Архив
  3. X-Files
  4. ВООЗ повідомила про початок використання першої в світі вакцини від малярії
18:30, 27.07.19
ВООЗ

Щеплення від малярії отримають діти до 2 років

Як повідомляє ВООЗ, уряд Малаві почне використовувати першу в світі вакцину проти малярії в рамках пілотної програми, яка найближчим часом також пройде в Гані і Кенії. Щеплення робитимуть дітям у віці до двох років.

«Діти з найбільш малозабезпечених сімей страждають найбільше і піддаються найбільшому ризику смерті. Ми знаємо, що вакцини здатні запобігати смертельні захворювання і забезпечувати охоплення дітей, в тому числі тих, які можуть не мати безпосереднього доступу до лікарів, медсестер і установ охорони здоров'я для отримання необхідної допомоги для порятунку їхніх життів, коли хвороба набуває важкої форми», - заявила доктор Матшідісо Моет, директор Регіонального бюро ВООЗ для країн Африки.

В ході досліджень вакцини RTS, S, робота над якою велася протягом тридцяти років, вченим вдалося попередити захворювання малярією в чотирьох з десяти випадків. Крім того, дослідження показали, що ефект від вакцини сприяє і профілактиці важкої форми інфекції в трьох з десяти випадків.

За даними CNN, вакцинацію отримають 360 тисяч дітей з Малаві, Кенії та Гани. Міністерства охорони здоров'я цих країн повинні визначити місця для проведення вакцинації. Першими в списку будуть вказані райони, де показник поширення малярії знаходиться на середньому або високому рівні. Передбачається, що саме там вакцина матиме найбільший вплив.

Про останні досягнення в світі науки і техніки читайте в розділі #Х-Files на Соцпорталі.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости