Зону ООС відвідали експерти НАТО

  1. Главная
  2. Архив
  3. Оккупация
  4. Зону ООС відвідали експерти НАТО
14:00, 20.07.19
Соцпортал

Експерти НАТо оглянули зруйновані будівлі, поговорили про кіно і роздали гуманітарну допомогу

Делегація експертів НАТО зі стратегічних комунікацій відвідала з робочим візитом район проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі. Про це повідомляє прес-центр штабу ООС у суботу, 20 липня.

"На Приазов'ї група експертів у галузі стратегічних комунікацій з країн НАТО вивчала досвід і нові підходи, які застосовуються Збройними силами України, органами місцевої влади та структурами сектора оборони і безпеки в напрямках реалізації стратегічних комунікацій в районі проведення операції Об'єднаних сил (ООС)", - йдеться в повідомленні.

Головною метою візиту стала гуманітарна місія. З тими, хто проживає на сході країни гворили про освіту, культуру, кіно, мистецтво. Була надана гуманітарна допомога.

У штабі ООС також відзначили, що експертів зацікавили кроки з відновлення соціально важливої інфраструктури, надання ефективної медичної допомоги населенню у прифронтових районах, забезпечення заходів дозвілля і культури та створення відповідних умов для відпочинку дітей.

"Нашим західним партнерам розповіли про пілотні проекти штабу Об'єднаних сил, спрямовані на розвиток дитячих медіа і про якісно новий проект "Українське кіно - Донбасу". Родзинка цієї програми - безкоштовна демонстрація для жителів малих міст і сіл у прифронтовій зоні Донеччини і Луганщини різножанрових новинок вітчизняного кінематографа", - сказано в повідомленні.

Крім того, іноземні представники побували в селі Бердянське, де ознайомилися з роботою єдиного в селі медичного пункту. Оглянули житлові будинки місцевих жителів, які були пошкоджені внаслідок ударів артилерії сепаратистів. Частина з них уже відновлена.

Про Донбас. Новини читайте в розділі #Окупація на Соцпорталі.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости