Україні не вистачає трактористів. Аграрії склали список найзатребуваніших професій

  1. Главная
  2. Архив
  3. Политика
  4. Україні не вистачає трактористів. Аграрії склали список найзатребуваніших професій
18:00, 20.07.19
Agronews

Найбільший дефіцит на селі - водії вантажівок та трактористи

Перші місця у рейтингу найдефіцитніших професій в агросекторі займають трактористи та водії вантажівок. Про це розповідає керівник департаменту з управління персоналом групи компаній «Ukrlandfarming» Наталія Романенко - Agronews.

«Найбільш дефіцитні у нас трактористи. Середній вік тракториста – понад 50 років. Молодих трактористів приходить дуже мало. Наступна когорта – це водії вантажних автомобілів. Їх середній вік також досить високий – 40+. Ми розуміємо, що ці посади могла б займати та велика кількість переважно чоловічого населення, яка зараз без роботи стоїть у центрах зайнятості», – зауважила Романенко.

За її словами, є нестача працівників напрямку тваринництва. Якщо раніше оператором машинного доїння міг працювати будь-хто, зараз технології стали досконалими і вже треба знати основи зоотехніки і ветеринарії.

Також, у галузі не вистачає лікарів ветеринарної медицини та зоотехніків, а також спостерігається дефіцит компетентних управлінців.

«Більшість керівників в аграрній галузі – це люди віком 40+ і, зазвичай, працівники, які починали свій професійний шлях з найнижчих ланок. Вони гарно виконували роботу на місцях, тому отримували підвищення, але саме навичок управління їм часто не вистачає», – заявила Романенко.

Підписуйтесь на наш Youtube-канал, щоб не пропустити відео на гостросоціальну тематику.

Всі новини про соціальне забезпечення в Україні читайте в розділі #Соціалка на Соцпортале.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости