Скільки відпускних отримують німці

  1. Главная
  2. Архив
  3. Социалка
  4. Скільки відпускних отримують німці
09:10, 17.07.19
DW

Всім працівникам за наймом в Німеччині надається оплачувана відпустка. Але нерідко роботодавці платять понад це.

При п'ятиденному робочому тижні працівникам в Німеччині за законом належить як мінімум 20 відпускних днів на рік плюс суботи та неділі, але часто роботодавці додають декылька дныв зверху. Тому на те, щоб відпочити, у співробітника німецької фірми є, в середньому, 29 робочих днів. Під час відпустки він продовжує отримувати зарплату в повному розмірі. Про це розказує німецька DW.

Є компанії, які платять і понад це. За статистикою, половина всіх найманих працівників в Німеччині отримують додаткові відпускні. Це добровільний жест роботодавця - або його особисте рішення.

В середньому, за даними Федерального статистичного відомства, розмір доплати до відпускних становить 1280 євро до вирахування податків. Але ця сума середня, адже різниця між сферами зайнятості та окремими регіонами - істотна. Найближчі до цього среднеарифметичного розміру доплати - в сферах надземного і підземного будівництва, хімічної промисловості та торгівлі.

У машино- і автомобілебудівної галузі надбавка вище: 2358 і 2113 євро відповідно. А найбільші додаткові відпускні - у тих, хто зайнятий у видавництвах: 2613 євро. Більше 2000 євро у вигляді відпускного бонусу платять в таких сферах, як енергопостачання, страхові та фінансові послуги, наукові дослідження і розробки.

Серед сфер, де найменше доплачують - сільське господарство, кам'яновугільна промисловість, готельний і ресторанний бізнес. У державному секторі, сферах оборони і соціального страхування окремо такої доплати немає, зате в кінці року співробітники отримують так звану "різдвяну премію".

На щедрість роботодавця впливає ірозмір фірми. На малих підприємствах з кількістю працівників менше сотні додаткові відпускні отримують трохи більше третини з них, у великих компаніях - майже 60 відсотків. Значення має і те, в якому регіоні співробітник працює. На заході країни додаткові відпускні отримує майже половина співробітників, на сході - третина. І різниця в розмірі доплати становить майже чотири сотні євро.

Спостерігається і гендерний розрив: доплати до відпустки отримує половина чоловіків і 41 відсоток жінок. Аналітики пояснюють це тим, що чоловіки частіше зайняті в промисловій і технічній сфері.

Підписуйтесь на наш Youtube-канал, щоб не пропустити відео на гостросоціальну тематику.

Всі новини про соціальне забезпечення в Україні читайте в розділі #Соціалка на Соцпорталі.

Новости по теме

Популярные новости

Новости о войне

Последние новости